‘Malazgirt 1071’ filmiyle 1000 öğrenci buluştu

GÜNDEM 14.02.2022 - 17:17, Güncelleme: 14.02.2022 - 17:17 3687+ kez okundu.
 

‘Malazgirt 1071’ filmiyle 1000 öğrenci buluştu

Giresun'da bin öğrenci, Vali Enver Ünlü’nün davetiyle, Malazgirt Meydan Muharebesi'ni konu alan TRT ortak yapımı ‘Malazgirt 1071’ filminin ilk gösteriminde buluştu.
Türklere Anadolu’yu vatan yapan 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi, tarihte ilk defa beyaz perdeye taşındı. İddialı yapımda, Müslümanları Selçuklu bayrağı altında birleştirmek isteyen Sultan Alparslan ile Türkleri durdurmak isteyen Romen Diyojen'in mücadelesi anlatılıyor. Vali Ünlü, 11 Şubat’ta gösterime giren filmle ilgili yaptığı paylaşımda “TRT ortak yapımıyla ilk defa beyaz perdeye taşınarak, Anadolu’yu vatan kılan kahraman ecdadımızın yaşadığı Malazgirt Meydan Muharebesi'ni konu alan ‘Malazgirt 1071’ filmiyle 1000 öğrencimizi buluşturduk. Bu vesileyle Anadolu'nun kapılarını bizlere açarak adalet, merhamet ve barış timsali olmuş bir medeniyetin temellerini atan Büyük Komutan Sultan Alparslan'ı, kahraman ordusunu ve kanlarıyla bu toprakları müşerref kılan tüm şühedayı rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı. ÇEKİMLER, TARİHİ MEKANLARDA YAPILDI Büyük Selçuklu Devleti’nin hükümdarı Sultan Alparslan ile Bizans İmparatoru IV. Romen Diyojen arasında gerçekleşen ve Sultan Alparslan’ın zaferiyle sonuçlanan 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi’ni işleyen filmin çekimleri, yedi hafta sürdü. Konya ve İstanbul’da yapılan çekimlerde gerçek tarihi mekanların kullanılmasına özen gösterilen filmde, özellikle Konya’da Selçuklu döneminden kalma hanlar, bedestenler, külliyeler ve Roma dönemine ait kiliseler kullanıldı. Sille’de bulunan 1700 yıllık Aya Elenia kilisesi de filme ev sahipliği yapan mekanlar arasında yerini aldı. FİLMİN KONUSU Müslüman toplulukları Selçuklu bayrağı altında birleştirme hayali olan Sultan Alparslan, amcası Tuğrul Bey döneminde başlayan Anadolu’ya seferleri devam ettirmektedir. Bizans’da yaşanan iç karışıklıklar da Türklerin Anadolu’da hızlıca yol almasının önünü açmıştır. Bu duruma dur demek isteyen Romen Diyojen önce bir darbe girişimi ile yönetimi ele geçirmeye çalışmış ancak başarılı olamayarak idam mahkûmu haline gelmiştir. Kraliçe Ludika’nın bir gece yarısı operasyonu ile tahta çıkan Diyojen’in hedefinde, Türkleri Anadolu’dan atma düşüncesi vardır. İki ordu Malazgirt ovasında karşı karşıya gelecek ve Türklerin bu topraklarda bin yıl sürecek serüveni başlayacaktır.  
Giresun'da bin öğrenci, Vali Enver Ünlü’nün davetiyle, Malazgirt Meydan Muharebesi'ni konu alan TRT ortak yapımı ‘Malazgirt 1071’ filminin ilk gösteriminde buluştu.

Türklere Anadolu’yu vatan yapan 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi, tarihte ilk defa beyaz perdeye taşındı. İddialı yapımda, Müslümanları Selçuklu bayrağı altında birleştirmek isteyen Sultan Alparslan ile Türkleri durdurmak isteyen Romen Diyojen'in mücadelesi anlatılıyor.

Vali Ünlü, 11 Şubat’ta gösterime giren filmle ilgili yaptığı paylaşımda “TRT ortak yapımıyla ilk defa beyaz perdeye taşınarak, Anadolu’yu vatan kılan kahraman ecdadımızın yaşadığı Malazgirt Meydan Muharebesi'ni konu alan ‘Malazgirt 1071’ filmiyle 1000 öğrencimizi buluşturduk. Bu vesileyle Anadolu'nun kapılarını bizlere açarak adalet, merhamet ve barış timsali olmuş bir medeniyetin temellerini atan Büyük Komutan Sultan Alparslan'ı, kahraman ordusunu ve kanlarıyla bu toprakları müşerref kılan tüm şühedayı rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

ÇEKİMLER, TARİHİ MEKANLARDA YAPILDI

Büyük Selçuklu Devleti’nin hükümdarı Sultan Alparslan ile Bizans İmparatoru IV. Romen Diyojen arasında gerçekleşen ve Sultan Alparslan’ın zaferiyle sonuçlanan 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi’ni işleyen filmin çekimleri, yedi hafta sürdü.

Konya ve İstanbul’da yapılan çekimlerde gerçek tarihi mekanların kullanılmasına özen gösterilen filmde, özellikle Konya’da Selçuklu döneminden kalma hanlar, bedestenler, külliyeler ve Roma dönemine ait kiliseler kullanıldı. Sille’de bulunan 1700 yıllık Aya Elenia kilisesi de filme ev sahipliği yapan mekanlar arasında yerini aldı.

FİLMİN KONUSU

Müslüman toplulukları Selçuklu bayrağı altında birleştirme hayali olan Sultan Alparslan, amcası Tuğrul Bey döneminde başlayan Anadolu’ya seferleri devam ettirmektedir. Bizans’da yaşanan iç karışıklıklar da Türklerin Anadolu’da hızlıca yol almasının önünü açmıştır. Bu duruma dur demek isteyen Romen Diyojen önce bir darbe girişimi ile yönetimi ele geçirmeye çalışmış ancak başarılı olamayarak idam mahkûmu haline gelmiştir. Kraliçe Ludika’nın bir gece yarısı operasyonu ile tahta çıkan Diyojen’in hedefinde, Türkleri Anadolu’dan atma düşüncesi vardır. İki ordu Malazgirt ovasında karşı karşıya gelecek ve Türklerin bu topraklarda bin yıl sürecek serüveni başlayacaktır.

 

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.