Mayıs helvası tezgahta yerini aldı

GÜNDEM 22.04.2022 - 09:40, Güncelleme: 22.04.2022 - 09:40 4633+ kez okundu.
 

Mayıs helvası tezgahta yerini aldı

Giresun'un Bulancak ilçesinde her yıl sadece bir ay üretimi yapılan ve birçok hastalığa iyi gelen ‘Mayıs helvası’ tezgahlardaki yerini aldı.
Yörede meyan kökü, limon tuzu ve şeker karışımından üretilen ‘Mayıs helvası’, yaklaşık 200-250 yıllık bir tarihi geçmişe sahip. Sadece Mayıs ayında yapılan bu helva, aylarca bozulmadan rahatlıkla tüketilebiliyor. Mayıs helvası, son yıllarda İstanbul başta olmak üzere gurbetçiler sayesinde metropol şehirler ile yurt dışında da ilgi görmeye başladı. Bulancak ilçesinde helva satıcılığı yapan ve ‘Şeker Ahmet’ olarak tanınan Ahmet Günaydın ise 35 yılı aşkın bu işi yaptığını söyledi. Bölgedeki yayla şenlikleri ve festivallerde de helva sattığını dile getiren Günaydın, Giresun'da Mayıs ayının çok önemli olduğunu aktardı.   Haber: Erol Küçük
Giresun'un Bulancak ilçesinde her yıl sadece bir ay üretimi yapılan ve birçok hastalığa iyi gelen ‘Mayıs helvası’ tezgahlardaki yerini aldı.

Yörede meyan kökü, limon tuzu ve şeker karışımından üretilen ‘Mayıs helvası’, yaklaşık 200-250 yıllık bir tarihi geçmişe sahip. Sadece Mayıs ayında yapılan bu helva, aylarca bozulmadan rahatlıkla tüketilebiliyor. Mayıs helvası, son yıllarda İstanbul başta olmak üzere gurbetçiler sayesinde metropol şehirler ile yurt dışında da ilgi görmeye başladı. Bulancak ilçesinde helva satıcılığı yapan ve ‘Şeker Ahmet’ olarak tanınan Ahmet Günaydın ise 35 yılı aşkın bu işi yaptığını söyledi. Bölgedeki yayla şenlikleri ve festivallerde de helva sattığını dile getiren Günaydın, Giresun'da Mayıs ayının çok önemli olduğunu aktardı.

 

Haber: Erol Küçük

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.