Artık hastalar il dışına gitmiyor

SAĞLIK 25.08.2022 - 16:11, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:11 5273+ kez okundu.
 

Artık hastalar il dışına gitmiyor

Giresun’da yenidoğan döneminde tanı konulan ve erken dönemde ameliyat gereksinimi doğan bebek, Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde yapılan başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.
Operasyon Üroloji Uzmanı Op. Dr. Burhan Özdemir ve Op. Dr. Mehmet Karadayı tarafından gerçekleştirildi. Daha önce 6 aylık bir hastada yapılan operasyondan sonra, 3 aylık olan hasta bebek Giresun’un en minik hastası olma özelliği taşıyor. Hastane tarafından yapılan açıklamada; ‘Tıbbi tanımı ‘’Üreteropelvik Bileşke Darlığı’’ olan hastalık halk arasında ‘’Böbrek Çıkış Darlığı’’ olarak biliniyor. Anne karnında iken böbrek ve idrar yolu arasındaki bağlantıdaki sorun nedeniyle oluşuyor. Yapılan ameliyatla böbrek çıkışındaki dar olan parça çıkarılarak idrar yolu ve böbrek arasında yeni bir bağlantı oluşturuluyor. Üroloji Kliniğimizde yapılan başarılı operasyonlar sayesinde artık hastalarımız il dışına gitmek zorunda kalmıyor’denildi. Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut ve Hastane Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ekiz hastayı yatağında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Operasyonu gerçekleştiren ekibe teşekkür ettiler. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut; ‘’Anne karnındayken tanı konulan böbrek genişlemelerinin önemine vurgu yaptı. Gebelik dönemindeki taramalarda böbrekte genişleme görülen hastaların bir kısmı kendiliğinden düzelirken, bir kısmında hastamızdaki gibi böbrek çıkış darlığı veya mesaneden böbreğe idrar reflüsü hastalığı görülebilmektedir. Bu nedenle gebelik sırasında şüphe olan bütün hastalar doğum sonrası dikkatle takip edilmeli, ultrasonografi tetkikleri yapılmalı, Üroloji Uzmanı veya Çocuk Cerrahisi Uzmanı tarafından değerlendirilmelidir. Doğum öncesi tanı almamış olsalar dahi, idrar yolu enfeksiyonu geçiren tüm çocuklar dikkatli bir incelemeden geçirilmelidir. Küçük çocuk ve bebeklerde bu ameliyatların ilimizde yapılmaya başlaması hepimiz için sevindiricidir. Bu sayede hastalarımız başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacak nitelikli sağlık hizmetine ilimiz içinde rahatlıkla ulaşabilecektir.’’ şeklinde konuştu.
Giresun’da yenidoğan döneminde tanı konulan ve erken dönemde ameliyat gereksinimi doğan bebek, Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde yapılan başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Operasyon Üroloji Uzmanı Op. Dr. Burhan Özdemir ve Op. Dr. Mehmet Karadayı tarafından gerçekleştirildi. Daha önce 6 aylık bir hastada yapılan operasyondan sonra, 3 aylık olan hasta bebek Giresun’un en minik hastası olma özelliği taşıyor.

Hastane tarafından yapılan açıklamada; ‘Tıbbi tanımı ‘’Üreteropelvik Bileşke Darlığı’’ olan hastalık halk arasında ‘’Böbrek Çıkış Darlığı’’ olarak biliniyor. Anne karnında iken böbrek ve idrar yolu arasındaki bağlantıdaki sorun nedeniyle oluşuyor. Yapılan ameliyatla böbrek çıkışındaki dar olan parça çıkarılarak idrar yolu ve böbrek arasında yeni bir bağlantı oluşturuluyor. Üroloji Kliniğimizde yapılan başarılı operasyonlar sayesinde artık hastalarımız il dışına gitmek zorunda kalmıyor’denildi.

Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut ve Hastane Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ekiz hastayı yatağında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Operasyonu gerçekleştiren ekibe teşekkür ettiler.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut; ‘’Anne karnındayken tanı konulan böbrek genişlemelerinin önemine vurgu yaptı. Gebelik dönemindeki taramalarda böbrekte genişleme görülen hastaların bir kısmı kendiliğinden düzelirken, bir kısmında hastamızdaki gibi böbrek çıkış darlığı veya mesaneden böbreğe idrar reflüsü hastalığı görülebilmektedir. Bu nedenle gebelik sırasında şüphe olan bütün hastalar doğum sonrası dikkatle takip edilmeli, ultrasonografi tetkikleri yapılmalı, Üroloji Uzmanı veya Çocuk Cerrahisi Uzmanı tarafından değerlendirilmelidir. Doğum öncesi tanı almamış olsalar dahi, idrar yolu enfeksiyonu geçiren tüm çocuklar dikkatli bir incelemeden geçirilmelidir. Küçük çocuk ve bebeklerde bu ameliyatların ilimizde yapılmaya başlaması hepimiz için sevindiricidir. Bu sayede hastalarımız başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacak nitelikli sağlık hizmetine ilimiz içinde rahatlıkla ulaşabilecektir.’’ şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.