Kaçak silah imal edilen atölyede 26 dinamit lokumu ele geçirildi

GÜNDEM (AA) - Anadolu Ajansı | 15.05.2024 - 13:40, Güncelleme: 15.05.2024 - 15:25 2158+ kez okundu.
 

Kaçak silah imal edilen atölyede 26 dinamit lokumu ele geçirildi

Rize'de kaçak silah imal edilen atölyeye düzenlenen operasyonda bir kişi gözaltına alındı.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, kaçak silah imalatı ve ticaretine yönelik çalışma yürüten İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, Güneysu ilçesinde belirlenen adrese operasyon düzenledi. Operasyonda, 2 elektrikli matkap, mengene, taş torna makinesi, elektrikli taşlama makinesi, 26 dinamit lokumu, 3 elektrikli fünye, 3 barut, 34 yay, 14 namlu, 8 kabza kapağı, 8 şarjör, 1 tabanca tetiği, 5 tabanca iğnesi, 4 pim, 131 tabanca fişeği ile 3 boş kovan ele geçirildi. Olayla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen 26 dinamit lokumu, 3 elektrikli fünye ve barutun, İl Emniyet Müdürlüğü Patlayıcı Madde İmha Timi (PAMİT) tarafından imha edileceği bildirildi.
Rize'de kaçak silah imal edilen atölyeye düzenlenen operasyonda bir kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kaçak silah imalatı ve ticaretine yönelik çalışma yürüten İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, Güneysu ilçesinde belirlenen adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda, 2 elektrikli matkap, mengene, taş torna makinesi, elektrikli taşlama makinesi, 26 dinamit lokumu, 3 elektrikli fünye, 3 barut, 34 yay, 14 namlu, 8 kabza kapağı, 8 şarjör, 1 tabanca tetiği, 5 tabanca iğnesi, 4 pim, 131 tabanca fişeği ile 3 boş kovan ele geçirildi.

Olayla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı.

Ele geçirilen 26 dinamit lokumu, 3 elektrikli fünye ve barutun, İl Emniyet Müdürlüğü Patlayıcı Madde İmha Timi (PAMİT) tarafından imha edileceği bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.