‘Laik eğitime dokunmayın’

GÜNDEM 15.06.2023 - 17:17, Güncelleme: 15.06.2023 - 17:17 3989+ kez okundu.
 

‘Laik eğitime dokunmayın’

29 Ekim Kadınları Derneği Giresun Şube Başkanı Emine Şenel, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi işbirliği Protokolü’nün (ÇEDES) üç okulda pilot olarak uygulanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.
Yazılı bir açıklama yapan Şenel, “Okullarda değerler eğitimi vermek amacıyla yaşama geçirilen ve din görevlileri ile müftülerin belirleyeceği lise ve üniversitelilerin ‘rehber öğrenciler’ olarak yer alacağı bu proje ile öğrencilere, ‘Değerler Kulübü’ çatısı altında ‘değerler eğitimi’ verilecek. Proje kapsamında müftüler tarafından üniversite öğrencilerin eğitimi için manevi danışmanlar görevlendirilecek. Projenin diğerlerinden farkı ise süresiz olması. 2024 yılında bazı okulların ‘cami merkezli’ çalışmaya başlayacak olması ise Laikliğe tamamen aykırıdır. Eğitimin bilimsel ve laik olması, teknolojinin büyük bir hızla ilerlediği çağımızda, tüm dünya da olduğu gibi, sorgulayan ve sorunlara çözüm üretmeye çalışan bireylerin yetiştirilmesi, en büyük değerdir. Bu proje, Cumhuriyet devrimlerine sahip çıkmak yerine bilimden vazgeçme, bireyi kul yapma politikasıdır. Bu nedenle kabul edilemez. Okullar, bilim yuvalarıdır. İmam değil, öğretmen atanır! 1 MİLYON ÖĞRETMEN atama beklerken okullarda imam ve müezzinler 'manevi danışman' olarak atanamaz! Gençlik, tarikat- Şeyh- Mürit üçgenine sıkıştırılmaya çalışılıyor. Bu ülkemizin karanlığa gömülmesi girişimidir. Yönetenlerin yönetilenleri, yönetilenlerin de yönetenleri denetlediği sistemin adı demokrasidir. Demokratik bir sistemin yaşaması ve uygulanabilir olması için, bireylerin inançlarına müdahale edilemez. Laiklik, işte bu anlayış ve yöntemin normatif güvencesidir. ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi işbirliği Protokolü’ (ÇEDES); Anayasa'nın 2, 14 ve 42. maddelerine ve Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 2, 10, 12 ve 13. maddelerine açıkça aykırıdır. Bu sorunun çözülmesi için mücadele eden eğitim kuruluşlarımızın yanında olacağız. Anayasa'ya, bilime, çağdaşlığa açıkça aykırı olan bu uygulamadan vazgeçmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. HABER: 29 EKİM KADINLARI DERNEĞİ    
29 Ekim Kadınları Derneği Giresun Şube Başkanı Emine Şenel, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi işbirliği Protokolü’nün (ÇEDES) üç okulda pilot olarak uygulanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Şenel, “Okullarda değerler eğitimi vermek amacıyla yaşama geçirilen ve din görevlileri ile müftülerin belirleyeceği lise ve üniversitelilerin ‘rehber öğrenciler’ olarak yer alacağı bu proje ile öğrencilere, ‘Değerler Kulübü’ çatısı altında ‘değerler eğitimi’ verilecek. Proje kapsamında müftüler tarafından üniversite öğrencilerin eğitimi için manevi danışmanlar görevlendirilecek. Projenin diğerlerinden farkı ise süresiz olması. 2024 yılında bazı okulların ‘cami merkezli’ çalışmaya başlayacak olması ise Laikliğe tamamen aykırıdır. Eğitimin bilimsel ve laik olması, teknolojinin büyük bir hızla ilerlediği çağımızda, tüm dünya da olduğu gibi, sorgulayan ve sorunlara çözüm üretmeye çalışan bireylerin yetiştirilmesi, en büyük değerdir. Bu proje, Cumhuriyet devrimlerine sahip çıkmak yerine bilimden vazgeçme, bireyi kul yapma politikasıdır. Bu nedenle kabul edilemez. Okullar, bilim yuvalarıdır. İmam değil, öğretmen atanır! 1 MİLYON ÖĞRETMEN atama beklerken okullarda imam ve müezzinler 'manevi danışman' olarak atanamaz! Gençlik, tarikat- Şeyh- Mürit üçgenine sıkıştırılmaya çalışılıyor. Bu ülkemizin karanlığa gömülmesi girişimidir. Yönetenlerin yönetilenleri, yönetilenlerin de yönetenleri denetlediği sistemin adı demokrasidir. Demokratik bir sistemin yaşaması ve uygulanabilir olması için, bireylerin inançlarına müdahale edilemez. Laiklik, işte bu anlayış ve yöntemin normatif güvencesidir. ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi işbirliği Protokolü’ (ÇEDES); Anayasa'nın 2, 14 ve 42. maddelerine ve Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 2, 10, 12 ve 13. maddelerine açıkça aykırıdır. Bu sorunun çözülmesi için mücadele eden eğitim kuruluşlarımızın yanında olacağız. Anayasa'ya, bilime, çağdaşlığa açıkça aykırı olan bu uygulamadan vazgeçmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER: 29 EKİM KADINLARI DERNEĞİ

 

 

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.