Manisa’da merkeze bağlı 33’e yakın kırsal mahalle elektrik sıkıntısına çözüm bekliyor

GÜNDEM 05.12.2023 - 10:03, Güncelleme: 05.12.2023 - 10:03 3232+ kez okundu.
 

Manisa’da merkeze bağlı 33’e yakın kırsal mahalle elektrik sıkıntısına çözüm bekliyor

Manisa, Şehzadeler ilçesine bağlı merkeze 14 kilometre uzaklıkta yer alan yaklaşık 700 nüfusun bulunduğu Tilkisüleymaniye Mahallesi'nde her geçen meydana gelen elektrik sıkıntıları vatandaşları bezdirdi.
Merkezde bulunan 33’e yakın kırsal mahallere elektrik sorunun bulunuyor. Tilkisüleymaniye Mahallesi'nde 1970’yi yıllarda elektrik sistemi yapılırken o günden sonra sadece trafo yandığı için trafo değişmiş. Elektrik direkleri parçalanmış, demirleri gözüküyor. Hemen her gün yaşanan elektrik sorunu nedeniyle vatandaşların elektronik cihazları zarar görmeye başladı. Defalarca CİMER’e şikayet edilmesine rağmen sorun çözülmedi. Özellikle su pompası elektrikle çalıştığı köyde elektrikler kesildiği zaman su bile bulamıyorlar. Semt sakinlerinden Cemal Karalar, "Sabah akşam elektrikler kesiliyor. Televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi elektronik eşyalarımız arızalandı. Elektrik kesintileri nedeniyle sular da kesiliyor. Duş alamıyoruz, bulaşık ve çamaşır yıkayamıyoruz. Cumhuriyet’in 100. yılındayız, 15 yıldır bu mağduriyeti yaşıyoruz. Yetkililerden çözüm bekliyoruz" dedi. Vatandaşlardan Mustafa Kaplan, elektrik olmadığı için büyük sorun yaşadıklarını ifade ederek, her zaman elektriklerin kesildiğini bundan dolayı çok mağdur olduklarını kaydetti. Mustafa Çobanoğlu, köy ortamı olduğu için 2 yıl önce burada ev aldığı ama ne yazık o günden beri hep elektrik kesintiyle karşı karşıya kaldıklarını vurguladı. Çobanoğlu, mahallenin Manisa’ya çok yakın olmasına rağmen bu sıkıntıyı yaşamasına anlam veremediğini kaydetti. Mahalle sakinleri, sorunun bir an önce çözülmesini talep etti. Su olmayınca temel ihtiyaçlarında karşılanmadığını belirtti. Ekiplerin kesintilere geç müdahale ettiğini söyledi. Özellikle hayvan üreticilerinin çok mağdur olduğunu açıkladı. Mahalle sakinlerinden Halit Batıögüçem, elektrik sıkıntısı nedeniyle internete ulaşma konusunda büyük sorun yaşadıklarını söyledi, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.
Manisa, Şehzadeler ilçesine bağlı merkeze 14 kilometre uzaklıkta yer alan yaklaşık 700 nüfusun bulunduğu Tilkisüleymaniye Mahallesi'nde her geçen meydana gelen elektrik sıkıntıları vatandaşları bezdirdi.

Merkezde bulunan 33’e yakın kırsal mahallere elektrik sorunun bulunuyor. Tilkisüleymaniye Mahallesi'nde 1970’yi yıllarda elektrik sistemi yapılırken o günden sonra sadece trafo yandığı için trafo değişmiş. Elektrik direkleri parçalanmış, demirleri gözüküyor. Hemen her gün yaşanan elektrik sorunu nedeniyle vatandaşların elektronik cihazları zarar görmeye başladı. Defalarca CİMER’e şikayet edilmesine rağmen sorun çözülmedi. Özellikle su pompası elektrikle çalıştığı köyde elektrikler kesildiği zaman su bile bulamıyorlar.

Semt sakinlerinden Cemal Karalar, "Sabah akşam elektrikler kesiliyor. Televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi elektronik eşyalarımız arızalandı. Elektrik kesintileri nedeniyle sular da kesiliyor. Duş alamıyoruz, bulaşık ve çamaşır yıkayamıyoruz. Cumhuriyet’in 100. yılındayız, 15 yıldır bu mağduriyeti yaşıyoruz. Yetkililerden çözüm bekliyoruz" dedi.

Vatandaşlardan Mustafa Kaplan, elektrik olmadığı için büyük sorun yaşadıklarını ifade ederek, her zaman elektriklerin kesildiğini bundan dolayı çok mağdur olduklarını kaydetti.

Mustafa Çobanoğlu, köy ortamı olduğu için 2 yıl önce burada ev aldığı ama ne yazık o günden beri hep elektrik kesintiyle karşı karşıya kaldıklarını vurguladı. Çobanoğlu, mahallenin Manisa’ya çok yakın olmasına rağmen bu sıkıntıyı yaşamasına anlam veremediğini kaydetti. Mahalle sakinleri, sorunun bir an önce çözülmesini talep etti. Su olmayınca temel ihtiyaçlarında karşılanmadığını belirtti. Ekiplerin kesintilere geç müdahale ettiğini söyledi. Özellikle hayvan üreticilerinin çok mağdur olduğunu açıkladı.
Mahalle sakinlerinden Halit Batıögüçem, elektrik sıkıntısı nedeniyle internete ulaşma konusunda büyük sorun yaşadıklarını söyledi, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.