Mustafa ustanın yaptığı sütlü ekmek rağbet görüyor

KÜLTÜR (AA) - Anadolu Ajansı | 06.01.2024 - 09:47, Güncelleme: 06.01.2024 - 11:23 8660+ kez okundu.
 

Mustafa ustanın yaptığı sütlü ekmek rağbet görüyor

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde ekmek ustası Mustafa Saraçoğlu'nun sütle yaptığı ekmek ilgi görüyor.
Mudurnu'da 17 yıldır fırıncılıkla uğraşan 36 yaşındaki Saraçoğlu, ekmek çeşitlerine sütlü ekmeği de ekledi. Saraçoğlu, 3 yıldır ürettiği sütlü ekmekleri cumartesi günleri satışa sunuyor. Organik süt kullanarak belirli sayıda üretilen sütlü ekmeğe ilçe sakinleri ve ziyaretçiler, rağbet gösteriyor. "Sadece bu sütlü ekmek için gelen müşterilerimiz var" Mustafa Saraçoğlu, AA muhabirine, fırında simit, baston ekmek, kepekli ekmek, pide, patatesli köy ekmeği ürettiklerini belirterek, "Son yıllarda da çeşitlilik olsun diye sütlü ekmek üretiyoruz. İlk üretimimizde halkımız bu ekmeğe büyük ilgi gösterdi." dedi. Saraçoğlu, ekmeğin yapımında köylerden gelen organik sütü kullandığını aktararak, "Ekmeğimizi yaparken önce süt, sonra un ekliyoruz. Su karışımının kesinlikle olmaması lazım. Bunun haricinde tuz, maya ve un kullanılıyor. Sütlü ekmek üretiminde kıvamı tutturmanız gerekiyor. Her işte olduğu gibi bu işin de püf noktası var. Taş fırında odun ateşinde pişirilmesi ve çiğ süt kullanılması en önemli püf noktalarından." diye konuştu. Sütlü ekmeğin tanesini 40 liradan sattığını dile getiren Saraçoğlu, "Her cumartesi günü bu ekmeği üretiyoruz. Sadece bu sütlü ekmek için gelen müşterilerimiz var." ifadesini kullandı.
Bolu'nun Mudurnu ilçesinde ekmek ustası Mustafa Saraçoğlu'nun sütle yaptığı ekmek ilgi görüyor.

Mudurnu'da 17 yıldır fırıncılıkla uğraşan 36 yaşındaki Saraçoğlu, ekmek çeşitlerine sütlü ekmeği de ekledi.

Saraçoğlu, 3 yıldır ürettiği sütlü ekmekleri cumartesi günleri satışa sunuyor.

Organik süt kullanarak belirli sayıda üretilen sütlü ekmeğe ilçe sakinleri ve ziyaretçiler, rağbet gösteriyor.

"Sadece bu sütlü ekmek için gelen müşterilerimiz var"

Mustafa Saraçoğlu, AA muhabirine, fırında simit, baston ekmek, kepekli ekmek, pide, patatesli köy ekmeği ürettiklerini belirterek, "Son yıllarda da çeşitlilik olsun diye sütlü ekmek üretiyoruz. İlk üretimimizde halkımız bu ekmeğe büyük ilgi gösterdi." dedi.

Saraçoğlu, ekmeğin yapımında köylerden gelen organik sütü kullandığını aktararak, "Ekmeğimizi yaparken önce süt, sonra un ekliyoruz. Su karışımının kesinlikle olmaması lazım. Bunun haricinde tuz, maya ve un kullanılıyor. Sütlü ekmek üretiminde kıvamı tutturmanız gerekiyor. Her işte olduğu gibi bu işin de püf noktası var. Taş fırında odun ateşinde pişirilmesi ve çiğ süt kullanılması en önemli püf noktalarından." diye konuştu.

Sütlü ekmeğin tanesini 40 liradan sattığını dile getiren Saraçoğlu, "Her cumartesi günü bu ekmeği üretiyoruz. Sadece bu sütlü ekmek için gelen müşterilerimiz var." ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.