Öğretmenler Avrupada Öğretim Metodlarını gözlemledi

GÜNDEM 23.03.2023 - 16:31, Güncelleme: 23.03.2023 - 16:31 4363+ kez okundu.
 

Öğretmenler Avrupada Öğretim Metodlarını gözlemledi

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu 2022-1-TR01-KA121-SCH-000062320 numaralı proje kapsamında Giresun’da farklı okullardan 10 İngilizce Öğretmeni Budapeşte'de İş Başı Gözlem (Job-Shadowing) faaliyetine katıldılar.
Giresun Milli Eğitim Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu (KA121-SCH) Projenin hedeflerinden olan "Yabancı dil öğretmenlerinin mesleki yeterlilik ve dil becerilerinin geliştirilmesi ve hedef dilin işlevsel bir konuşma aracı olarak kullanılması" amacına yönelik olarak katılımcı öğretmenlerimiz, İngilizce eğitiminde örnek çalışmaları olan, Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de faaliyet gösteren "Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium" kurumunda faaliyet ve etkinliklere katıldılar. Gidenler arasında Bulancak İstiklal Ortaokulu’ndan Hatice Dura’da yer aldı. Beş gün boyunca devam eden faaliyette öğretmenler Avrupa'da yabancı dil öğretimi ve öğrenimi ile ilgili bilgiler edinirken özellikle iletişimsel dil öğretimi (Communicative Language Teaching-CLT) metodunun uygulanmasını yerinde inceleme ve gözlemleme fırsatına sahip oldular. Ayrıca etkinliklere aktif katılım sağlayan öğretmenlerimiz ev sahibi kurum yabancı dil öğretmenleriyle tanışarak dil öğretimi konusunda fikir alışverişinde bulundular. Beş günlük faaliyetin son gününde ise ev sahibi kurum tarafından katılımcı öğretmenlere katılım sertifikaları verildi. İl Milli Eğitim müdürü Ertuğrul Tosunoğlu: “Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu (KA121-SCH) Projemiz kapsamında akışlarımız devam edecek olup, toplamda 61 öğretmen ve öğrencimizin yurtdışı hareketliliklerine katılması planlanmaktadır. "Erasmus+ programları kapsamında Müdürlük olarak yürüttüğümüz proje hareketliliklerine katılan öğretmen ve öğrencilerimizin farklı ülkelerdeki okulları ziyaret ederek elde ettiği deneyimlerin ve gözlemlerin, mesleki ve kişisel gelişimlerinde önemli bir yeri olduğunu, bu deneyim ve birikimlerin eğitim-öğretim sürecine yansımasının ilimizde var olan eğitim kalitesinin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını'' ifade etti. Bu vesileyle çalışmalarda emeği geçen, faaliyetlerde yer alan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederek, 2023 yılında yürütülen proje hareketlilikleri için Müdürlüğümüz AR-GE birimine ve proje ortağı okullarımıza çalışmalarında kolaylıklar diledi.’’    
Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu 2022-1-TR01-KA121-SCH-000062320 numaralı proje kapsamında Giresun’da farklı okullardan 10 İngilizce Öğretmeni Budapeşte'de İş Başı Gözlem (Job-Shadowing) faaliyetine katıldılar.

Giresun Milli Eğitim Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu (KA121-SCH) Projenin hedeflerinden olan "Yabancı dil öğretmenlerinin mesleki yeterlilik ve dil becerilerinin geliştirilmesi ve hedef dilin işlevsel bir konuşma aracı olarak kullanılması" amacına yönelik olarak katılımcı öğretmenlerimiz, İngilizce eğitiminde örnek çalışmaları olan, Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de faaliyet gösteren "Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium" kurumunda faaliyet ve etkinliklere katıldılar. Gidenler arasında Bulancak İstiklal Ortaokulu’ndan Hatice Dura’da yer aldı.

Beş gün boyunca devam eden faaliyette öğretmenler Avrupa'da yabancı dil öğretimi ve öğrenimi ile ilgili bilgiler edinirken özellikle iletişimsel dil öğretimi (Communicative Language Teaching-CLT) metodunun uygulanmasını yerinde inceleme ve gözlemleme fırsatına sahip oldular. Ayrıca etkinliklere aktif katılım sağlayan öğretmenlerimiz ev sahibi kurum yabancı dil öğretmenleriyle tanışarak dil öğretimi konusunda fikir alışverişinde bulundular. Beş günlük faaliyetin son gününde ise ev sahibi kurum tarafından katılımcı öğretmenlere katılım sertifikaları verildi.

İl Milli Eğitim müdürü Ertuğrul Tosunoğlu: “Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu (KA121-SCH) Projemiz kapsamında akışlarımız devam edecek olup, toplamda 61 öğretmen ve öğrencimizin yurtdışı hareketliliklerine katılması planlanmaktadır.

"Erasmus+ programları kapsamında Müdürlük olarak yürüttüğümüz proje hareketliliklerine katılan öğretmen ve öğrencilerimizin farklı ülkelerdeki okulları ziyaret ederek elde ettiği deneyimlerin ve gözlemlerin, mesleki ve kişisel gelişimlerinde önemli bir yeri olduğunu, bu deneyim ve birikimlerin eğitim-öğretim sürecine yansımasının ilimizde var olan eğitim kalitesinin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını'' ifade etti.

Bu vesileyle çalışmalarda emeği geçen, faaliyetlerde yer alan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederek, 2023 yılında yürütülen proje hareketlilikleri için Müdürlüğümüz AR-GE birimine ve proje ortağı okullarımıza çalışmalarında kolaylıklar diledi.’’

 

 

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Pala
(24.03.2023 00:39 - #72984)
Çok önemli bir çalışma, kıymetli hocalarımız isimlerinin yer alması da bir o kadar önemli tabii.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.