Robot Yarışmasında Atatürk Ortaokulu Türkiye Şampiyonu

TEKNOLOJİ 20.06.2022 - 15:35, Güncelleme: 20.06.2022 - 15:35 4467+ kez okundu.
 

Robot Yarışmasında Atatürk Ortaokulu Türkiye Şampiyonu

Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma (TÜBİTAK) Türkiye Teknoloji Vakfı (TEKNOFEST) iş birliğinde düzenlenen Ş.Urfa Gap spor alanında 4 gün yarışmada Ortaokullar arasında Bulancak Atatürk Ortaokulu öğrencileri büyük bir başarıya imza atarak Türkiye Eğitim Robotları Yarışması’nda Giresun’a Türkiye birinciliği getirdi.
Robotik alanda önde gelen özel okullardan deneyimli yarışmacıların katıldığı, öğrencilerin robotik ve yazılım yeteneklerini gösterdiği yarışmada Giresun Bulancak Ortaokulu’ndan katılan öğrenciler Türkiye birinciliği olarak önemli bir başarıya imza attılar. Kazanılan başarıyı ve yarışmayı değerlendiren okulun başarı müdürü Cavit Hendekçi: “Okulumuz gerçekten robot yarışmasında büyük bir başarıya imza atarak Türkiye birinci oldu. Öğrencilerimize ve öğretmenimize ne kadar teşekkür etsem azdır’’ dedi. Birinci olan okulumuzun robotik ve bilim eğitimi çalışmalarında da örnek alınması gereken bir okul olduğunu kanıtladığını ifade eden okul müdürü Hendekçi’nin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.13-16 Haziran 2022 tarihleri arasında Şanlıurfa GAP Arena'da düzenlenen 14. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında ortaokullar arasında ilk defa düzenlenen çizgi izleyen robot kategorisinde Bulancak Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Talha Kaşık ve Ömer Faruk Kaşık Türkiye Şampiyonu oldular. Okulun müdürü Cavit Hendekçi ‘’Emek veren öğretmenimiz Samet Tekneci'yi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.’’dedi.14. Uluslararası MEB Robot Yarışması, 13-16 Haziran 2022 tarihleri arasında "Ahican Tarihin Sıfır Noktasında - GÖBEKLİTEPE" temasıyla Şanlıurfa ili GAP Arena Spor Salonunda yapıldı. 12 farklı kategoride düzenlenen yarışmaya, ulusal düzeyde 10.803 katılımcı 4.404 robot ile başvurmuş, uluslararası katılımcılarla bu sayı daha da yukarılara çıkmıştır. Finale kalan 5.425 öğretmen ve öğrenci ise hazırladıkları 2.453 robot projesi ile final müsabakalarında boy göstermiştir.14. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında okulun robot takımı da mücadele ederek ilimizi ve ilçemizi başarıyla temsil etti. Dört gün süren yarışmalar sonunda Temel Seviye Çizgi İzleyen Robot kategorisinde, Bulancak Atatürk Ortaokulu Robot Takımı 1. oldu. Okul Müdürü Cavit Hendekçi, böylesine önemli ve uluslararası bir organizasyonda başarı elde eden öğrencilerini, öğretmenini ve onlara destek olan velilerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.   Haber: Erol Küçük  
Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma (TÜBİTAK) Türkiye Teknoloji Vakfı (TEKNOFEST) iş birliğinde düzenlenen Ş.Urfa Gap spor alanında 4 gün yarışmada Ortaokullar arasında Bulancak Atatürk Ortaokulu öğrencileri büyük bir başarıya imza atarak Türkiye Eğitim Robotları Yarışması’nda Giresun’a Türkiye birinciliği getirdi.

Robotik alanda önde gelen özel okullardan deneyimli yarışmacıların katıldığı, öğrencilerin robotik ve yazılım yeteneklerini gösterdiği yarışmada Giresun Bulancak Ortaokulu’ndan katılan öğrenciler Türkiye birinciliği olarak önemli bir başarıya imza attılar. Kazanılan başarıyı ve yarışmayı değerlendiren okulun başarı müdürü Cavit Hendekçi: “Okulumuz gerçekten robot yarışmasında büyük bir başarıya imza atarak Türkiye birinci oldu. Öğrencilerimize ve öğretmenimize ne kadar teşekkür etsem azdır’’ dedi.

Birinci olan okulumuzun robotik ve bilim eğitimi çalışmalarında da örnek alınması gereken bir okul olduğunu kanıtladığını ifade eden okul müdürü Hendekçi’nin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.13-16 Haziran 2022 tarihleri arasında Şanlıurfa GAP Arena'da düzenlenen 14. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında ortaokullar arasında ilk defa düzenlenen çizgi izleyen robot kategorisinde Bulancak Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Talha Kaşık ve Ömer Faruk Kaşık Türkiye Şampiyonu oldular. Okulun müdürü Cavit Hendekçi ‘’Emek veren öğretmenimiz Samet Tekneci'yi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.’’dedi.14. Uluslararası MEB Robot Yarışması, 13-16 Haziran 2022 tarihleri arasında "Ahican Tarihin Sıfır Noktasında - GÖBEKLİTEPE" temasıyla Şanlıurfa ili GAP Arena Spor Salonunda yapıldı. 12 farklı kategoride düzenlenen yarışmaya, ulusal düzeyde 10.803 katılımcı 4.404 robot ile başvurmuş, uluslararası katılımcılarla bu sayı daha da yukarılara çıkmıştır. Finale kalan 5.425 öğretmen ve öğrenci ise hazırladıkları 2.453 robot projesi ile final müsabakalarında boy göstermiştir.14. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında okulun robot takımı da mücadele ederek ilimizi ve ilçemizi başarıyla temsil etti. Dört gün süren yarışmalar sonunda Temel Seviye Çizgi İzleyen Robot kategorisinde, Bulancak Atatürk Ortaokulu Robot Takımı 1. oldu. Okul Müdürü Cavit Hendekçi, böylesine önemli ve uluslararası bir organizasyonda başarı elde eden öğrencilerini, öğretmenini ve onlara destek olan velilerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

 

Haber: Erol Küçük

 

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.