Tokat'ta hastanın karnından ameliyatla 13 kilogram kitle alındı

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 29.11.2022 - 20:00, Güncelleme: 29.11.2022 - 19:32 2478+ kez okundu.
 

Tokat'ta hastanın karnından ameliyatla 13 kilogram kitle alındı

TOKAT (AA) - Tokat'ta bir hastanın karnından ameliyatla 13 kilogram kitle çıkarıldı.Turhal ilçesinde yaşayan iki çocuk babası 46 yaşındaki Ali Yavuz Çeçen, karnındaki şişkinliğin büyümesi üzerine Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Hastanesine başvurdu.TOGÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Özkan tarafından muayene edilen Çeçen'in karnında kitle olduğu belirlendi.Özkan tarafından ameliyata alınan Çeçen'in karnından 3 saat süren operasyonla 13 kilogram kitle alındı.Çeçen, AA muhabirine, göbeğinin büyümesi üzerine önceleri kilo aldığını düşündüğünü söyledi.Rahatsızlığının 3-4 ay önce başladığını belirten Çeçen, "Şişkinliğim daha da arttı. Yememi, her şeyimi etkileyince Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesine geldim. Tahlillerde ur olduğu belirlendi." dedi.Ameliyatın ardından rahatladığına dikkati çeken Çeçen, "Dünyaya yeniden gelmiş gibiyim. Hocalarımıza, üniversitemize teşekkür ediyorum. Karnımdan böyle ur çıkacağını tahmin etmiyordum. Hocamız bakınca daha geniş olduğunu gördük. '13 kilogram ur' denilince şaşırdık, inanamadık. Fotoğrafları görünce inandık. Sağlığıma kavuştum. Daha da iyi olacağım. Kendimi çok iyi hissediyorum." ifadelerini kullandı.Prof. Dr. Özkan da hastanın karnında 2 yıldır büyüme bulunduğunu, son 3 ayda kitlede hızlı büyüme olması nedeniyle kendilerine başvurduğunu dile getirdi.Yaptıkları tetkiklerde, karnın arka duvarında yağ dokusunda gelişen tümoral kitle tespit ettiklerini anlatan Özkan, şunları kaydetti:"İdrar yolları ve kan damarlarında oldukça yoğundu. Üroloji kliniğinden de Doğan hocayla beraber, kitle 4 parça halindeydi, tamamını çıkarttık. Karnın içini temizledik. Patoloji sonucuna göre hastanın ileriki tedavisini planlayacağız. Belli aralıklarla da kontrolümüzü yapacağız. Şu anda genel durumu iyi."

TOKAT (AA) - Tokat'ta bir hastanın karnından ameliyatla 13 kilogram kitle çıkarıldı.

Turhal ilçesinde yaşayan iki çocuk babası 46 yaşındaki Ali Yavuz Çeçen, karnındaki şişkinliğin büyümesi üzerine Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Hastanesine başvurdu.

TOGÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Özkan tarafından muayene edilen Çeçen'in karnında kitle olduğu belirlendi.

Özkan tarafından ameliyata alınan Çeçen'in karnından 3 saat süren operasyonla 13 kilogram kitle alındı.

Çeçen, AA muhabirine, göbeğinin büyümesi üzerine önceleri kilo aldığını düşündüğünü söyledi.

Rahatsızlığının 3-4 ay önce başladığını belirten Çeçen, "Şişkinliğim daha da arttı. Yememi, her şeyimi etkileyince Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesine geldim. Tahlillerde ur olduğu belirlendi." dedi.

Ameliyatın ardından rahatladığına dikkati çeken Çeçen, "Dünyaya yeniden gelmiş gibiyim. Hocalarımıza, üniversitemize teşekkür ediyorum. Karnımdan böyle ur çıkacağını tahmin etmiyordum. Hocamız bakınca daha geniş olduğunu gördük. '13 kilogram ur' denilince şaşırdık, inanamadık. Fotoğrafları görünce inandık. Sağlığıma kavuştum. Daha da iyi olacağım. Kendimi çok iyi hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Özkan da hastanın karnında 2 yıldır büyüme bulunduğunu, son 3 ayda kitlede hızlı büyüme olması nedeniyle kendilerine başvurduğunu dile getirdi.

Yaptıkları tetkiklerde, karnın arka duvarında yağ dokusunda gelişen tümoral kitle tespit ettiklerini anlatan Özkan, şunları kaydetti:

"İdrar yolları ve kan damarlarında oldukça yoğundu. Üroloji kliniğinden de Doğan hocayla beraber, kitle 4 parça halindeydi, tamamını çıkarttık. Karnın içini temizledik. Patoloji sonucuna göre hastanın ileriki tedavisini planlayacağız. Belli aralıklarla da kontrolümüzü yapacağız. Şu anda genel durumu iyi."


Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.