Tosya'da 1700 ton elma hasadı yapıldı

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 24.11.2022 - 11:01, Güncelleme: 24.11.2022 - 09:54 1814+ kez okundu.
 

Tosya'da 1700 ton elma hasadı yapıldı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde 1700 ton elma rekoltesine ulaşıldı.Tosya Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Bekir Özipek, gazetecilere, ilçede 1300 dekar alanda elma yetiştirildiğini söyledi.Elma üretiminin ilçenin önemli tarım girdileri arasında yer aldığını vurgulayan Özipek, "Tosya'mızda çiftçilik yaparak geçimini sağlayan binlerce üretici bulunmaktadır. İklim şartlarımıza uygun her çeşit meyve ve sebzeyi yetiştiren üreticilerimizin önemli gelir kaynaklarından biri olan elmanın hasadı tamamlandı. Çiftçilerimiz, Amasya, golden ve stalgin gibi elma çeşitlerine ağırlık vermektedir. Bu yıl 50 bine yakın elma ağacından 1700 ton civarında ürün elde etti." ifadesini kullandı.Özipek, elmanın kalitesi ve cinsine göre 5 ila 6 lira arasında alıcı bulduğunu kaydetti.

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde 1700 ton elma rekoltesine ulaşıldı.

Tosya Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Bekir Özipek, gazetecilere, ilçede 1300 dekar alanda elma yetiştirildiğini söyledi.

Elma üretiminin ilçenin önemli tarım girdileri arasında yer aldığını vurgulayan Özipek, "Tosya'mızda çiftçilik yaparak geçimini sağlayan binlerce üretici bulunmaktadır. İklim şartlarımıza uygun her çeşit meyve ve sebzeyi yetiştiren üreticilerimizin önemli gelir kaynaklarından biri olan elmanın hasadı tamamlandı. Çiftçilerimiz, Amasya, golden ve stalgin gibi elma çeşitlerine ağırlık vermektedir. Bu yıl 50 bine yakın elma ağacından 1700 ton civarında ürün elde etti." ifadesini kullandı.

Özipek, elmanın kalitesi ve cinsine göre 5 ila 6 lira arasında alıcı bulduğunu kaydetti.


Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.