Türk tekstilcilerden Fransa’da Sürdürülebilirlik vurgusu

EKONOMİ 08.07.2023 - 11:41, Güncelleme: 08.07.2023 - 11:41 3474+ kez okundu.
 

Türk tekstilcilerden Fransa’da Sürdürülebilirlik vurgusu

Tekstil sektörü, Fransa’da organize edilen dünya’nın en büyük tekstil fuarlarından Premiere Vision’da buluştu.
Dünya’nın çeşitli ülkelerinden 1.310 firmanın yer aldığı fuarda, Türkiye’den 211 firma katıldı. 211 Türk firmasının 145’i kumaş, 11’i aksesuar, 9’u ise iplik, diğerleri ise hazır giyim ve deri firmalarıydı. Türkiye katılım sayısı bakımında ikinci sırada yer alırken, İtalya’dan 304, Fransa’dan ise 162 firma fuarda hazır bulundu. Paris’te Premiere Vision’da değerlendirmelerde bulunan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, “Türk tekstil sektörümüzü tüm platformlarda tanıtmaya devam ediyoruz. Premiere Vision’da 211 firmamızla ciddi bir tanıtım gerçekleştiriyoruz. Premiere Vision’a yılda 2 kere katılım gösteriyoruz. Fuarda İtalya’dan sonra en büyük ikinci katılımcı olarak yer alıyoruz” ifadelerini kullandı. Hedef ı̇lk 3’te olmak Türk tekstil sektörünün dünya’nın en büyük 5., AB’nin ise en büyük 2. tedarikçisi konumunda olduğunu vurgulayan Öksüz: “Türkiye’nin genel ihracatı, dünya ihracatından henüz yüzde 1 pay alıyorken, tekstil sektörümüz yüzde 3,5 pay alıyor. Hedefimiz ise dünyanın en büyük ilk 3 ihracatçı ülkesinden biri olmak. Bunun için ihracatımızı 3 milyar dolar daha artırmalı, katma değerli ihracata yönlenmeliyiz. 2023 yılının ilk 6 ayında 6 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirdik. Yıl sonunda ise 13 milyar dolar değerinde ihracata imza atarak mevcut seviyemizi korumayı hedefliyoruz. Tekstil sektörü olarak önceliğimiz uluslararası rekabette pazar payımızı kaybetmemek ve küresel pazardaki payımızı artırmak. Bu çerçevede Premiere Vision Paris fuarında olduğu gibi etki alanımızı tüm platformlarda genişletiyoruz. Geçtiğimiz günlerde INDITEX Grubu CEO’su Oscar Garcia Maceias’ı ülkemizde ağırlayarak iş birliğimizi artırmaya yönelik girişimlerde bulunduk. Önümüzdeki dönemde de gerek küresel markalarla gerekse uzak pazarlarla ilişkilerimizi artırmaya hızla devam edeceğiz” ifadesini kullandı.  
Tekstil sektörü, Fransa’da organize edilen dünya’nın en büyük tekstil fuarlarından Premiere Vision’da buluştu.

Dünya’nın çeşitli ülkelerinden 1.310 firmanın yer aldığı fuarda, Türkiye’den 211 firma katıldı. 211 Türk firmasının 145’i kumaş, 11’i aksesuar, 9’u ise iplik, diğerleri ise hazır giyim ve deri firmalarıydı. Türkiye katılım sayısı bakımında ikinci sırada yer alırken, İtalya’dan 304, Fransa’dan ise 162 firma fuarda hazır bulundu.

Paris’te Premiere Vision’da değerlendirmelerde bulunan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, “Türk tekstil sektörümüzü tüm platformlarda tanıtmaya devam ediyoruz. Premiere Vision’da 211 firmamızla ciddi bir tanıtım gerçekleştiriyoruz. Premiere Vision’a yılda 2 kere katılım gösteriyoruz. Fuarda İtalya’dan sonra en büyük ikinci katılımcı olarak yer alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

Hedef ı̇lk 3’te olmak

Türk tekstil sektörünün dünya’nın en büyük 5., AB’nin ise en büyük 2. tedarikçisi konumunda olduğunu vurgulayan Öksüz:

“Türkiye’nin genel ihracatı, dünya ihracatından henüz yüzde 1 pay alıyorken, tekstil sektörümüz yüzde 3,5 pay alıyor. Hedefimiz ise dünyanın en büyük ilk 3 ihracatçı ülkesinden biri olmak. Bunun için ihracatımızı 3 milyar dolar daha artırmalı, katma değerli ihracata yönlenmeliyiz. 2023 yılının ilk 6 ayında 6 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirdik. Yıl sonunda ise 13 milyar dolar değerinde ihracata imza atarak mevcut seviyemizi korumayı hedefliyoruz. Tekstil sektörü olarak önceliğimiz uluslararası rekabette pazar payımızı kaybetmemek ve küresel pazardaki payımızı artırmak. Bu çerçevede Premiere Vision Paris fuarında olduğu gibi etki alanımızı tüm platformlarda genişletiyoruz. Geçtiğimiz günlerde INDITEX Grubu CEO’su Oscar Garcia Maceias’ı ülkemizde ağırlayarak iş birliğimizi artırmaya yönelik girişimlerde bulunduk. Önümüzdeki dönemde de gerek küresel markalarla gerekse uzak pazarlarla ilişkilerimizi artırmaya hızla devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

 

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.