Atak ile ‘Afete hazır Giresun’

GÜNDEM 08.01.2024 - 17:42, Güncelleme: 08.01.2024 - 17:50 4980+ kez okundu.
 

Atak ile ‘Afete hazır Giresun’

İçişleri Bakanlığına ait sivil toplum kuruluşlarının kapasitesini artırma projesine başvuran ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği'nin projesi kabul edildi.
Giresun Valiliği ile yapılan protokol sonucunda proje çalışmaları başladı. ‘Afete Hazır Giresun!’ projesi kapsamında ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği; doğa arama kurtarma, kentsel arama kurtarma, akarsu arama kurtarma eğitimleri düzenleyecek. Proje Temmuz 2024 tarihinde sona erecek. ATAK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Durmuş, “Eğitim takviminde yer alan ilk eğitimimiz doğa arama ve kurtarmaydı. Bu eğitimde hedefimiz kaybolan kişilerin aranmasında karşılaşılan zorlukları fark etmek ve doğru strateji uygulayarak kayıp kişiye en kısa sürede ulaşmaktır.  Teorik eğitimi tamamlayan ve sınavda başarılı olan gönüllülerimiz, uygulama eğitimine girmeye hak kazandı. Bugün Giresun Ortaköy Köyünde uygulama eğitimini gerçekleştirdik. Gönüllülerimiz iz takip, ipucu bulma, navigasyon gibi konuları içeren parkurları başarı ile tamamladı. Artık hepsi bilinçli, arazide nelere dikkat etmeleri gerektiğini daha iyi kavradılar. Çünkü bizler arazide arama yaparken kişiyi değil ipuçlarını takip ederiz ve son ipucu olan kayıp kişiye ulaşırız. Yine ocak ayı ve şubat ayı içinde kentsel arama kurtarma eğitimlerimizi gerçekleştireceğiz. Amacımız bir afet olduğunda deneyimli, bilgili hazır insanların olmasını sağlamak ve kamuya karşılıksız yardım etmektir. Bu nedenle yaşı, cinsiyeti, dünya görüşü ne olursa olsun tüm insanlara kapımız açıktır” dedi. ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği, 6 Şubat depreminde Hatay ve Adıyaman'a ulaşan ilk yerel ekiplerden biridir. ATAK Derneği, Giresun’un ilk ve tek yerel arama kurtarma derneği olup farklı meslek gruplarından insanların bir araya gelmesi sonucu kurulmuştur.  
İçişleri Bakanlığına ait sivil toplum kuruluşlarının kapasitesini artırma projesine başvuran ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği'nin projesi kabul edildi.

Giresun Valiliği ile yapılan protokol sonucunda proje çalışmaları başladı. ‘Afete Hazır Giresun!’ projesi kapsamında ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği; doğa arama kurtarma, kentsel arama kurtarma, akarsu arama kurtarma eğitimleri düzenleyecek. Proje Temmuz 2024 tarihinde sona erecek. ATAK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Durmuş, “Eğitim takviminde yer alan ilk eğitimimiz doğa arama ve kurtarmaydı. Bu eğitimde hedefimiz kaybolan kişilerin aranmasında karşılaşılan zorlukları fark etmek ve doğru strateji uygulayarak kayıp kişiye en kısa sürede ulaşmaktır.  Teorik eğitimi tamamlayan ve sınavda başarılı olan gönüllülerimiz, uygulama eğitimine girmeye hak kazandı. Bugün Giresun Ortaköy Köyünde uygulama eğitimini gerçekleştirdik. Gönüllülerimiz iz takip, ipucu bulma, navigasyon gibi konuları içeren parkurları başarı ile tamamladı. Artık hepsi bilinçli, arazide nelere dikkat etmeleri gerektiğini daha iyi kavradılar. Çünkü bizler arazide arama yaparken kişiyi değil ipuçlarını takip ederiz ve son ipucu olan kayıp kişiye ulaşırız. Yine ocak ayı ve şubat ayı içinde kentsel arama kurtarma eğitimlerimizi gerçekleştireceğiz. Amacımız bir afet olduğunda deneyimli, bilgili hazır insanların olmasını sağlamak ve kamuya karşılıksız yardım etmektir. Bu nedenle yaşı, cinsiyeti, dünya görüşü ne olursa olsun tüm insanlara kapımız açıktır” dedi.

ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği, 6 Şubat depreminde Hatay ve Adıyaman'a ulaşan ilk yerel ekiplerden biridir. ATAK Derneği, Giresun’un ilk ve tek yerel arama kurtarma derneği olup farklı meslek gruplarından insanların bir araya gelmesi sonucu kurulmuştur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.