Resmi Gazete'de Yayımlandı! Ödemeler Banka Üzerinden Yapılacak

EKONOMİ (YH) - Yıldız Haber | 18.10.2024 - 09:51, Güncelleme: 18.10.2024 - 09:51 1559 kez okundu.
 

Resmi Gazete'de Yayımlandı! Ödemeler Banka Üzerinden Yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ne göre, 7 bin lirayı aşan her türlü tahsilat ve ödeme işlemlerinin...
Artık banka ve finansal kurumlar aracılığıyla yapılması zorunlu hale getirildi. Bu düzenleme hem mükellef olan hem de mükellef olmayan kişileri kapsıyor. 7 Bin Lira Üstü Ödemeler İçin Banka Zorunluluğu Yeni tebliğ ile birlikte, herhangi bir ürün veya hizmet karşılığında yapılan 7 bin lirayı aşan tahsilat ve ödemelerin aracı kurumlar üzerinden yapılmaması durumunda, hem alıcı hem de satıcıya ayrı ayrı ceza uygulanacak. Özellikle mükellef olmayanlar, bu tür işlemleri yaparken aracı finansal kurumları kullanmak zorunda. İşlem sırasında banka şubelerinden alınacak dekont ve açıklamalarla tevsik zorunluluğuna uyulmuş sayılacak. Hem Alıcıya Hem Satıcıya Ceza Eğer 7 bin liranın üzerindeki tahsilat elden yapılır ve daha sonra bu para bankaya yatırılırsa, tevsik zorunluluğu yerine getirilmemiş olacak ve her iki taraf da cezalandırılacak. Banka hesapları bulunmayan kişiler, satın aldıkları mal veya hizmetin bedelini satıcının hesabının bulunduğu banka şubesi üzerinden dekont alarak ödediklerinde ceza uygulanmayacak. Ancak, bu kurala uymayan taraflar için cezalar kaçınılmaz olacak.  
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ne göre, 7 bin lirayı aşan her türlü tahsilat ve ödeme işlemlerinin...

Artık banka ve finansal kurumlar aracılığıyla yapılması zorunlu hale getirildi. Bu düzenleme hem mükellef olan hem de mükellef olmayan kişileri kapsıyor.

7 Bin Lira Üstü Ödemeler İçin Banka Zorunluluğu

Yeni tebliğ ile birlikte, herhangi bir ürün veya hizmet karşılığında yapılan 7 bin lirayı aşan tahsilat ve ödemelerin aracı kurumlar üzerinden yapılmaması durumunda, hem alıcı hem de satıcıya ayrı ayrı ceza uygulanacak. Özellikle mükellef olmayanlar, bu tür işlemleri yaparken aracı finansal kurumları kullanmak zorunda. İşlem sırasında banka şubelerinden alınacak dekont ve açıklamalarla tevsik zorunluluğuna uyulmuş sayılacak.

Hem Alıcıya Hem Satıcıya Ceza

Eğer 7 bin liranın üzerindeki tahsilat elden yapılır ve daha sonra bu para bankaya yatırılırsa, tevsik zorunluluğu yerine getirilmemiş olacak ve her iki taraf da cezalandırılacak. Banka hesapları bulunmayan kişiler, satın aldıkları mal veya hizmetin bedelini satıcının hesabının bulunduğu banka şubesi üzerinden dekont alarak ödediklerinde ceza uygulanmayacak. Ancak, bu kurala uymayan taraflar için cezalar kaçınılmaz olacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.