Akaryakıt ve elektrik zamlarına protestolu tepki

GÜNDEM 14.02.2022 - 17:22, Güncelleme: 14.02.2022 - 17:22 5530+ kez okundu.
 

Akaryakıt ve elektrik zamlarına protestolu tepki

İyi Parti Espiye İlçe Başkanı Adnan Şahan’ın organize ettiği Akaryakıt ve Elektrik fiyatlarını protesto mitinginde kalabalık bir halk topluluğuyla beş parti il başkanı bir araya geldiler.
Deva Partisi İl Başkanı Özgür Okusal halkın anayasal hakkını araması gerektiğini ve anayasal hak olan zamları protestoya herkesin katıldığı için teşekkür etti. CHP İl Başkanı Fikri Bilge konuşmasında, ‘Bir patlıcan bir biber bir domates 15 TL’ dedi ve hayat pahalılığının geçim sıkıntısını körüklediğini söyledi. İyi Parti İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu ise dış kredi ile özelleştirmeden elektrik dağıtım izni alan şirketlerin dış krediyi ödeyemez hale geldiğini bu yüzden geçen sene 0,39 TL’den aldıkları elektriğin de bu sene 0,32 TL’ye indirildiği ve döviz borçlarına ödemesi için % 127 zam yapılarak 2 TL’ye elektrik satıldığını kaydetti. Özel şirketlerin 60 milyar kilovatsaat elektrik satarak 5,5 milyar $ aldıklarını söyleyen İl Başkanı özelleştirmenin yandaşlara peşkeş çekilme haline geldiğini söyledi. Toplantıya katılan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel’de “Biz de bunlar gibi yapacaksak hak hukuk yiyeceksek Allah bize iktidar nasip etmesin” dedi. Yapılan basın açıklaması ve protestonun ardından esnaf ziyaretlerinde bulunularak esnafın son zamlardan sonraki durumları hakkında bilgiler alındı.
İyi Parti Espiye İlçe Başkanı Adnan Şahan’ın organize ettiği Akaryakıt ve Elektrik fiyatlarını protesto mitinginde kalabalık bir halk topluluğuyla beş parti il başkanı bir araya geldiler.

Deva Partisi İl Başkanı Özgür Okusal halkın anayasal hakkını araması gerektiğini ve anayasal hak olan zamları protestoya herkesin katıldığı için teşekkür etti.

CHP İl Başkanı Fikri Bilge konuşmasında, ‘Bir patlıcan bir biber bir domates 15 TL’ dedi ve hayat pahalılığının geçim sıkıntısını körüklediğini söyledi.

İyi Parti İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu ise dış kredi ile özelleştirmeden elektrik dağıtım izni alan şirketlerin dış krediyi ödeyemez hale geldiğini bu yüzden geçen sene 0,39 TL’den aldıkları elektriğin de bu sene 0,32 TL’ye indirildiği ve döviz borçlarına ödemesi için % 127 zam yapılarak 2 TL’ye elektrik satıldığını kaydetti. Özel şirketlerin 60 milyar kilovatsaat elektrik satarak 5,5 milyar $ aldıklarını söyleyen İl Başkanı özelleştirmenin yandaşlara peşkeş çekilme haline geldiğini söyledi.

Toplantıya katılan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel’de “Biz de bunlar gibi yapacaksak hak hukuk yiyeceksek Allah bize iktidar nasip etmesin” dedi.

Yapılan basın açıklaması ve protestonun ardından esnaf ziyaretlerinde bulunularak esnafın son zamlardan sonraki durumları hakkında bilgiler alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.