Ekonomik krizin faturasını esnaf ve halk ödüyor

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 10.06.2024 - 18:02, Güncelleme: 11.06.2024 - 09:43 2178 kez okundu.
 

Ekonomik krizin faturasını esnaf ve halk ödüyor

Giresun Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanvekili ve Giresun Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, kamuda tasarruf tedbirleri paketi adı altında başta küçük esnaf ve sanatkârlar olmak üzere halkın cezalandırıldığını kaydetti.
Ayhan yaptığı açıklamada, “Ekonomik krizin sebebi ve müsebbibi ne esnaf, ne memur, ne çalışan, ne emekli ne de halktır. Ama ne hikmetse fatura bu kesime kesiliyor ve ödettiriliyor” dedi. Ayhan, ekonomik krizin reçetesi gibi lanse edilen tasarruf paketi eğer bir çözüm ise bu tasarruf tepeden aşağıya topyekûn yapılmalıdır ve itibardan da tasarruf edilmelidir. Yük sadece esnafın, memurun, çalışanın, emeklinin, çiftçinin ve halkın üstüne yüklenmemelidir” ifadelerini kullandı. Kamuda tasarruf paketinin doğrudan küçük esnafın ticari hayatına, halkın ise kamu yatırımlarından alacağı hizmete etki ettiğini belirten GESOB Başkanvekili Ayhan, “Neden her zaman kötü sonuçların ve ekonomik krizin faturasını esnaf ve halk ödüyor?” diye sordu. Bakanlar, Milletvekilleri, genel müdürler, bürokratlar, daire müdürleri ve kamunun imkânlarından yararlananlar herkesin malumu fütursuzca devletin imkânlarını kullananlara tasarruf yok, Esnafa, halka, vatandaşa, çiftçiye, emekliye hoyratça yapmış olduğunuz harcamaların bedelini ödetmeye çalışmaktasınız. Önümüzde kurban bayramı var vatandaşımız, esnaf, köylü, çiftçi, asgari ücretli, emekli nasıl girecek bu bayrama, nasıl çocuklarının yüzlerine bakacak, tabiki devletin imkânlarından yararlananlar tabandaki halkın sıkıntıları bilemezler çünkü halktan tabandan uzaklar ‘Artık yeter, ekonomik krizin ve ülkenin getirildiğini durumun sebebi ve müsebbibi biz değiliz” diyerek tepkisini ortaya koydu.
Giresun Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanvekili ve Giresun Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, kamuda tasarruf tedbirleri paketi adı altında başta küçük esnaf ve sanatkârlar olmak üzere halkın cezalandırıldığını kaydetti.

Ayhan yaptığı açıklamada, “Ekonomik krizin sebebi ve müsebbibi ne esnaf, ne memur, ne çalışan, ne emekli ne de halktır. Ama ne hikmetse fatura bu kesime kesiliyor ve ödettiriliyor” dedi. Ayhan, ekonomik krizin reçetesi gibi lanse edilen tasarruf paketi eğer bir çözüm ise bu tasarruf tepeden aşağıya topyekûn yapılmalıdır ve itibardan da tasarruf edilmelidir. Yük sadece esnafın, memurun, çalışanın, emeklinin, çiftçinin ve halkın üstüne yüklenmemelidir” ifadelerini kullandı.

Kamuda tasarruf paketinin doğrudan küçük esnafın ticari hayatına, halkın ise kamu yatırımlarından alacağı hizmete etki ettiğini belirten GESOB Başkanvekili Ayhan, “Neden her zaman kötü sonuçların ve ekonomik krizin faturasını esnaf ve halk ödüyor?” diye sordu.

Bakanlar, Milletvekilleri, genel müdürler, bürokratlar, daire müdürleri ve kamunun imkânlarından yararlananlar herkesin malumu fütursuzca devletin imkânlarını kullananlara tasarruf yok, Esnafa, halka, vatandaşa, çiftçiye, emekliye hoyratça yapmış olduğunuz harcamaların bedelini ödetmeye çalışmaktasınız. Önümüzde kurban bayramı var vatandaşımız, esnaf, köylü, çiftçi, asgari ücretli, emekli nasıl girecek bu bayrama, nasıl çocuklarının yüzlerine bakacak, tabiki devletin imkânlarından yararlananlar tabandaki halkın sıkıntıları bilemezler çünkü halktan tabandan uzaklar ‘Artık yeter, ekonomik krizin ve ülkenin getirildiğini durumun sebebi ve müsebbibi biz değiliz” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.