Fındık üreticileri ezilmeye devam mı edecek?

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 01.07.2024 - 17:46, Güncelleme: 01.07.2024 - 18:00 2050 kez okundu.
 

Fındık üreticileri ezilmeye devam mı edecek?

2024 fındık hasat sezonu yaklaşırken, fındık taban fiyatının tatmin edici bir şekilde açıklanması ve geçtiğimiz sezondaki gibi fındık veresiye borçlanan üreticilerin mağduriyetlerinin yaşanmaması bekleniyor.
Fındık üreticileri, hasat mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte fiyat beklentilerini açıkladı. Geçtiğimiz yıl hava şartlarının kötü gitmesi nedeniyle rekoltede düşüş yaşanan fındıkta bu yıl umutlar artıyor. Fındığın içi kabuğunu doldurmasıyla birlikte fiyatların da en az 170 TL civarında olması öngörülüyor. Geçtiğimiz sezon Giresun kalite fındık fiyatı sezona 84 liradan başlayıp, 2024 Ocak ayında 130 liraya kadar yükselmişti. Bu yıl ise üreticiler maliyetlerin artması ve gübre fiyatlarındaki yükseliş göz önüne alındığında en az %30 artış talep ediyor. Bu da fındık fiyatlarının 170 TL civarında olması anlamına geliyor. Bir fındık üreticisi, "Geçen yıl kötü hava şartları nedeniyle fındıkta rekolte düşüktü. Bu yıl ise yağışlar bol ve hava şartları fındık gelişimi için uygun. Bu nedenle bu yıl bol bereket bekliyoruz. Yetkililerden de fındık fiyatlarının emeğimizin karşılığını verecek şekilde artmasını bekliyoruz" diyor. Fındık fiyatları, önümüzdeki haftalarda hasat sezonun başlamasıyla birlikte daha netlik kazanacak. Ekonomik sorunlarla boğuşan üreticiler, fındık fiyatlarının memnun edecek bir seviyede olması durumunda kanayan yaralarına bir nebze olsun su serpeceklerini biraz olsun nefes alacaklarını belirttiler.  
2024 fındık hasat sezonu yaklaşırken, fındık taban fiyatının tatmin edici bir şekilde açıklanması ve geçtiğimiz sezondaki gibi fındık veresiye borçlanan üreticilerin mağduriyetlerinin yaşanmaması bekleniyor.

Fındık üreticileri, hasat mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte fiyat beklentilerini açıkladı. Geçtiğimiz yıl hava şartlarının kötü gitmesi nedeniyle rekoltede düşüş yaşanan fındıkta bu yıl umutlar artıyor. Fındığın içi kabuğunu doldurmasıyla birlikte fiyatların da en az 170 TL civarında olması öngörülüyor.

Geçtiğimiz sezon Giresun kalite fındık fiyatı sezona 84 liradan başlayıp, 2024 Ocak ayında 130 liraya kadar yükselmişti. Bu yıl ise üreticiler maliyetlerin artması ve gübre fiyatlarındaki yükseliş göz önüne alındığında en az %30 artış talep ediyor. Bu da fındık fiyatlarının 170 TL civarında olması anlamına geliyor.

Bir fındık üreticisi, "Geçen yıl kötü hava şartları nedeniyle fındıkta rekolte düşüktü. Bu yıl ise yağışlar bol ve hava şartları fındık gelişimi için uygun. Bu nedenle bu yıl bol bereket bekliyoruz. Yetkililerden de fındık fiyatlarının emeğimizin karşılığını verecek şekilde artmasını bekliyoruz" diyor.

Fındık fiyatları, önümüzdeki haftalarda hasat sezonun başlamasıyla birlikte daha netlik kazanacak. Ekonomik sorunlarla boğuşan üreticiler, fındık fiyatlarının memnun edecek bir seviyede olması durumunda kanayan yaralarına bir nebze olsun su serpeceklerini biraz olsun nefes alacaklarını belirttiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.