Giresun Kadın Platformu'ndan Kılıçdaroğlu çağrısı!

SİYASET 22.05.2023 - 10:16, Güncelleme: 22.05.2023 - 10:38 2640+ kez okundu.
 

Giresun Kadın Platformu'ndan Kılıçdaroğlu çağrısı!

Giresun Kadın Platformu'nun organizesiyle tarihi Giresun Millet Bahçesi'nde bir araya gelen kadınlar, 28 Mayıs'ta yapılacak 2.tur seçime yönelik tarihi mesajlar vererek; "Kadınların hakları, hayatları için Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verilmesi" yönünde çağrıda bulundular.
Toplantıya; 14 Mayıs seçiminde Cumhuriyet tarihinde Giresun'dan ilk kez seçilen kadın milletvekili Elvan Işık Gezmiş ve Giresun'dan milletvekili adayı olan kadınlar da katıldı.  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Gezmiş:  "İlk olmanın sevincini yaşıyorum ve şimdi sorumluluklarım daha da arttı. Benim seçilmemde kadınların desteği büyük, birlikte istişare içinde olacağız, kadın mücadelesini büyüteceğiz.  28 Mayıs seçimi esasen bir referandumdur. Karanlıkla aydınlığın seçimidir. Aydınlığı seçeceğiz, karanlığa teslim olmayacağız"   İYİ Parti (İYİP) Kadın ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Giresun milletvekili adayı Ünzile Yüksel:   "Bu seçim kadınlar ve gençler için son derece önemli. Kadını cezalandıran, haklarını yok eden bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu anlayıştan kurtulmak için  28 Mayıs'ta herkes sandığa gitmeli ve oyunu Kemal Kılıçdaroğlu'na vermeli. Böylece başımız dik, güven ve huzur içinde bir yaşama kavuşacağız.  Türkiye İşçi Partisi (TİP) Giresun  milletvekili adayı Nihal Memiş Dizdar: “Umutsuzluğa yer yok, inadımız, inat; ilk turda salladık, ikinci turda devireceğiz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılı, kadın mücadelesi ile taçlanacak. Lale devri nasıl bittiyse sülale devri de bitecek." Sol Parti Giresun Milletvekili adayı Ömür Mutlu:  "Özgürlükten eşitlikten yanayız. Kadınlar olarak haklarımıza hayatlarımıza sahip sahip çıkma yolunda mücadelemiz sürecek. Tek adam rejimine karşıyız, demokrasiden yanayız. 28 Mayıs'ta gerici güçlere karşı  özgürlüğü onaylayacağız" Türkiye Komünist Partisi (TKP) adayları Günay Başkan ve Arzu Yeşil:  "28 Mayıs'ta Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz. Özellikle biz kadınların geleceği için, haklarımız için aydınlık bir Türkiye için tercih bu yönde olmalı. Tek adamı göndermeli, demokrasiyi hakim kılmalıyız  Herkesi oy vermeye ve sandıklara sahip çıkmaya çağırıyoruz"
Giresun Kadın Platformu'nun organizesiyle tarihi Giresun Millet Bahçesi'nde bir araya gelen kadınlar, 28 Mayıs'ta yapılacak 2.tur seçime yönelik tarihi mesajlar vererek; "Kadınların hakları, hayatları için Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verilmesi" yönünde çağrıda bulundular.

Toplantıya; 14 Mayıs seçiminde Cumhuriyet tarihinde Giresun'dan ilk kez seçilen kadın milletvekili Elvan Işık Gezmiş ve Giresun'dan milletvekili adayı olan kadınlar da katıldı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Gezmiş:

 "İlk olmanın sevincini yaşıyorum ve şimdi sorumluluklarım daha da arttı. Benim seçilmemde kadınların desteği büyük, birlikte istişare içinde olacağız, kadın mücadelesini büyüteceğiz.
 28 Mayıs seçimi esasen bir referandumdur. Karanlıkla aydınlığın seçimidir. Aydınlığı seçeceğiz, karanlığa teslim olmayacağız" 

  İYİ Parti (İYİP) Kadın ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Giresun milletvekili adayı Ünzile Yüksel: 

 "Bu seçim kadınlar ve gençler için son derece önemli. Kadını cezalandıran, haklarını yok eden bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu anlayıştan kurtulmak için  28 Mayıs'ta herkes sandığa gitmeli ve oyunu Kemal Kılıçdaroğlu'na vermeli. Böylece başımız dik, güven ve huzur içinde bir yaşama kavuşacağız. 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Giresun  milletvekili adayı Nihal Memiş Dizdar:

“Umutsuzluğa yer yok, inadımız, inat; ilk turda salladık, ikinci turda devireceğiz.
Cumhuriyetin ikinci yüzyılı, kadın mücadelesi ile taçlanacak. Lale devri nasıl bittiyse sülale devri de bitecek."

Sol Parti Giresun Milletvekili adayı Ömür Mutlu: 

"Özgürlükten eşitlikten yanayız. Kadınlar olarak haklarımıza hayatlarımıza sahip sahip çıkma yolunda mücadelemiz sürecek. Tek adam rejimine karşıyız, demokrasiden yanayız. 28 Mayıs'ta gerici güçlere karşı  özgürlüğü onaylayacağız"

Türkiye Komünist Partisi (TKP) adayları Günay Başkan ve Arzu Yeşil: 

"28 Mayıs'ta Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz. Özellikle biz kadınların geleceği için, haklarımız için aydınlık bir Türkiye için tercih bu yönde olmalı. Tek adamı göndermeli, demokrasiyi hakim kılmalıyız  Herkesi oy vermeye ve sandıklara sahip çıkmaya çağırıyoruz"

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.