Tosbi'den eğitime dev destek

GÜNDEM 02.12.2023 - 10:15, Güncelleme: 02.12.2023 - 10:15 3157+ kez okundu.
 

Tosbi'den eğitime dev destek

Tire Organize Sanayi Bölgesi'nin (TOSBİ) 45 Milyon Lira destekle hayata geçirdiği Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu'nun yeni binası, düzenlenen törenle açıldı.
TOSBİ Müteşebbis Heyet Başkanı Metin Akdaş "Fabrikalarımızın kapılarında iş arayan gençler beklerken, biz çalışacak insan bulamıyorsak, esas sorun işsizlik değil, nitelikli işgücü eksikliğidir" dedi. Tire Kaymakamlığı koordinesinde; Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu ile TOSBİ arasında yapılan iş birliği çerçevesinde inşa edilen yeni bina, TOSBİ bünyesindeki yerleşkede açıldı. TOSBİ Müteşebbis Heyeti Başkanı Metin Akdaş, sanayiciler olarak "Eğitim ve üretimin" ana gündem maddeleri olduğunu belirterek "Çünkü sürdürülebilir üretim için nitelikli işgücüne, nitelikli iş gücü için de eğitime ihtiyaç duyuyoruz" dedi. TOSBİ'de istihdamın 7 bin 500'e ulaştığına dikkat çeken Akdaş, buna karşın ciddi bir istihdam açığı olduğunu söyledi. Akdaş şöyle devam etti: "İşsizliğin yüzde 13’ü bulduğu kentimizde, genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 20’yi buluyor. Sanayiciler olarak bizler nitelikli işgücü arayışındayız. Fabrikalarımızın kapılarında iş arayan gençler beklerken, biz çalışacak insan bulamıyor isek, esas sorun işsizlik değil, nitelikli işgücü eksikliğindedir. Asıl sorunun ise işsizlikten değil, mesleksizlikten kaynaklandığını idrak etmemiz gerekiyor. Bu kapsamda sanayiciler olarak yıllardır aynı konuyu tekrar ediyoruz. İşsizlik yoktur, mesleksizlik vardır diyoruz" Endüstriyel otomasyon şart Akdaş "Pandemi nedeniyle geç de olsa okulumuz bu eğitim yılında açıldı. Sevinçliyiz ama sadece Gıda Teknikerliği bölümü ile. Bu anlamda da üzüntülüyüz. YÖK‘ün 30 Aralık gününe kadar yeni açılacak bölümlerle ilgili talepleri toplayacağını biliyor, Endüstriyel Otomasyon bölümümüzü önümüzdeki eğitim yılında mutlaka istiyoruz" dedi. Kaynak Teknikerliği, Endüstriyel Tasarım, CNC Operatörlüğü, Plastik Ekstrüzyon ve Enjeksiyon Operatörlüğü gibi alanlarda ciddi istihdam açığı bulunduğunu da söyleyen Akdaş, önümüzdeki süreçte bu bölümlerin değerlendirilmesini istedi. Her türlü desteği vereceklerini de söyledi.  EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan ise Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu'nun Ege Üniversitesi bünyesinde; ilk kez bir Organize Sanayi Bölgesi alanına kurulmuş uygulama üssü olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ersan “Sanayinin insan gücü gereksinimlerini maksimum düzeyde karşılayan ‘ara eleman değil aranan ana eleman’ olacak nitelikli mezunlar yetiştireceğiz" dedi. Konuşmaların ardından protokol tarafından gerçekleştirilen kurdele kesimi ile birlikte EÜ Tire Kutsan MYO TOSBİ Yerleşkesi hizmete açıldı.
Tire Organize Sanayi Bölgesi'nin (TOSBİ) 45 Milyon Lira destekle hayata geçirdiği Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu'nun yeni binası, düzenlenen törenle açıldı.

TOSBİ Müteşebbis Heyet Başkanı Metin Akdaş "Fabrikalarımızın kapılarında iş arayan gençler beklerken, biz çalışacak insan bulamıyorsak, esas sorun işsizlik değil, nitelikli işgücü eksikliğidir" dedi. Tire Kaymakamlığı koordinesinde; Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu ile TOSBİ arasında yapılan iş birliği çerçevesinde inşa edilen yeni bina, TOSBİ bünyesindeki yerleşkede açıldı.

TOSBİ Müteşebbis Heyeti Başkanı Metin Akdaş, sanayiciler olarak "Eğitim ve üretimin" ana gündem maddeleri olduğunu belirterek "Çünkü sürdürülebilir üretim için nitelikli işgücüne, nitelikli iş gücü için de eğitime ihtiyaç duyuyoruz" dedi. TOSBİ'de istihdamın 7 bin 500'e ulaştığına dikkat çeken Akdaş, buna karşın ciddi bir istihdam açığı olduğunu söyledi. Akdaş şöyle devam etti:

"İşsizliğin yüzde 13’ü bulduğu kentimizde, genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 20’yi buluyor. Sanayiciler olarak bizler nitelikli işgücü arayışındayız. Fabrikalarımızın kapılarında iş arayan gençler beklerken, biz çalışacak insan bulamıyor isek, esas sorun işsizlik değil, nitelikli işgücü eksikliğindedir. Asıl sorunun ise işsizlikten değil, mesleksizlikten kaynaklandığını idrak etmemiz gerekiyor. Bu kapsamda sanayiciler olarak yıllardır aynı konuyu tekrar ediyoruz. İşsizlik yoktur, mesleksizlik vardır diyoruz"

Endüstriyel otomasyon şart

Akdaş "Pandemi nedeniyle geç de olsa okulumuz bu eğitim yılında açıldı. Sevinçliyiz ama sadece Gıda Teknikerliği bölümü ile. Bu anlamda da üzüntülüyüz. YÖK‘ün 30 Aralık gününe kadar yeni açılacak bölümlerle ilgili talepleri toplayacağını biliyor, Endüstriyel Otomasyon bölümümüzü önümüzdeki eğitim yılında mutlaka istiyoruz" dedi. Kaynak Teknikerliği, Endüstriyel Tasarım, CNC Operatörlüğü, Plastik Ekstrüzyon ve Enjeksiyon Operatörlüğü gibi alanlarda ciddi istihdam açığı bulunduğunu da söyleyen Akdaş, önümüzdeki süreçte bu bölümlerin değerlendirilmesini istedi. Her türlü desteği vereceklerini de söyledi. 

EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan ise Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu'nun Ege Üniversitesi bünyesinde; ilk kez bir Organize Sanayi Bölgesi alanına kurulmuş uygulama üssü olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ersan “Sanayinin insan gücü gereksinimlerini maksimum düzeyde karşılayan ‘ara eleman değil aranan ana eleman’ olacak nitelikli mezunlar yetiştireceğiz" dedi. Konuşmaların ardından protokol tarafından gerçekleştirilen kurdele kesimi ile birlikte EÜ Tire Kutsan MYO TOSBİ Yerleşkesi hizmete açıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.