Ordu-Giresun Havalimanında Pist Kısaltılıyor!

TURİZM (YH) - Yıldız Haber | 08.06.2024 - 15:53, Güncelleme: 08.06.2024 - 15:53 9203 kez okundu.
 

Ordu-Giresun Havalimanında Pist Kısaltılıyor!

Ordu-Giresun Havalimanı'nda kapasiteyi artırmak için önemli bir adım atılıyor. Havalimanına ikinci taksi yolunun yapımına başlanacak.
Bu çalışmalar sırasında pistin 1 kilometrelik kısmı geçici olarak kapatılacak ve pist uzunluğu 2 bin metreye düşürülecek. Bu sayede havalimanı uçuşlara açık kalacak ve aksama yaşanmayacak. Çalışmalar 24 Haziran'da Başlayacak İkinci taksi yolunun inşası 24 Haziran 2024 tarihinde başlayacak ve yaklaşık bir ay sürecek. Bu süre zarfında pist 2 kilometrelik kısaltılmış haliyle hizmet verecek. Pist Kapanmayacak Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine havalimanının tamamen kapatılmadan pistin bir kısmının kısaltılması yöntemi seçildi. Bu sayede yolcuların mağduriyeti önlenecek ve havalimanı operasyonları aksamadan devam edecek. Çalışmalar Tamamlandığında Pist Uzatılacak Tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra pist tekrar 3 kilometreye uzatılarak normal kapasitesine dönecek. İkinci Taksi Yolu Kapasiteyi Artıracak Yeni taksi yolunun tamamlanmasıyla birlikte havalimanındaki uçak trafiği daha da rahatlayacak ve kapasite artacak. Bu sayede Ordu-Giresun Havalimanı'na daha fazla sayıda sefer konulması ve bölgedeki turizmin gelişmesi bekleniyor.
Ordu-Giresun Havalimanı'nda kapasiteyi artırmak için önemli bir adım atılıyor. Havalimanına ikinci taksi yolunun yapımına başlanacak.

Bu çalışmalar sırasında pistin 1 kilometrelik kısmı geçici olarak kapatılacak ve pist uzunluğu 2 bin metreye düşürülecek. Bu sayede havalimanı uçuşlara açık kalacak ve aksama yaşanmayacak.

Çalışmalar 24 Haziran'da Başlayacak

İkinci taksi yolunun inşası 24 Haziran 2024 tarihinde başlayacak ve yaklaşık bir ay sürecek. Bu süre zarfında pist 2 kilometrelik kısaltılmış haliyle hizmet verecek.

Pist Kapanmayacak

Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine havalimanının tamamen kapatılmadan pistin bir kısmının kısaltılması yöntemi seçildi. Bu sayede yolcuların mağduriyeti önlenecek ve havalimanı operasyonları aksamadan devam edecek.

Çalışmalar Tamamlandığında Pist Uzatılacak

Tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra pist tekrar 3 kilometreye uzatılarak normal kapasitesine dönecek.

İkinci Taksi Yolu Kapasiteyi Artıracak

Yeni taksi yolunun tamamlanmasıyla birlikte havalimanındaki uçak trafiği daha da rahatlayacak ve kapasite artacak. Bu sayede Ordu-Giresun Havalimanı'na daha fazla sayıda sefer konulması ve bölgedeki turizmin gelişmesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.