Kurban bayramı yaklaşırken...

GÜNDEM 13.06.2024 - 09:44, Güncelleme: 13.06.2024 - 09:44 1059 kez okundu.
 

Kurban bayramı yaklaşırken...

Manisa’da bıçak bilemeciler yoğun çalışma başlattı
Manisa’da Kurban Bayramına sayılı günler kala bıçak bilemecilerde yoğunluk arttı. Vatandaşlar bıçak, satırlarını bilemek için bilemecilerin yolunu tutuyor. Aynı zamanda kobran bıçak bileyenlerde ortaya çıkmaya başladı. bazı vatandaşlar kaldırım üzerinde merdiven altlarında kaçak bilemecilerin yanına gidiyor ama daha sonra büyük sorun yaşıyor. Manisa Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Halil Kırlı;  Başkan Kırlı, her yıl olduğu gibi bu yılda da Kurban Bayramı kapsamında bıçak bileme konusunda vatandaşları uyardıklarını söyledi. Oda olarak bu işe çok önem verdiklerini kaydeden Kırlı, “Özellikle vatandaşlarımız bu kaldırımlardaki, merdiven altlardaki kaçak bıçak bilemecilerden uzak durmalıdır. Biz vatandaşlarımıza bunları tavsiye etmiyoruz. Bıçak bileme ustası olarak bizim odaya kayıtlı 15 civarında üyemiz var. Manisa’lı vatandaşlarımızdan bıçaklarını, satırlarını odaya kayıtlı olan, vergisini ödeyen esnaflarımızdan bilemelerini rica ediyorum” dedi.  Manisa’nın en eski bıçakçılarından olan Özceylan Bıçakçılık sahibi İbrahim Özceylan, “Her meslekte olduğu gibi bu meslekte de özellikle el sanatı mesleği olduğu için el melekesinin güçlü olması lazım. Bayramda motorun, çarkın karşısında oturdum bıçak bileyeyim bu olmaz. El melekesi vardı ona saygı duyarız o ayrı. Ama el melekesi yoksa bu büyük sorunlara yol açabilir. Bugün el melekesi olmadığı zaman en basit bıçaklar 150-200 lira, 300 liradan başlıyor. Vatandaş 3-5 tane bıçak götürdüğünde baya bir külfet zarar ediyorsunuz. Zarar etmemek için bu işin ehli olan kişilere gidip bıçak bilemelerini tavsiye ederiz. Son iki haftadır etkin yoğunluk yaşadı. Son günlere girdikçe daha da yoğunluk artacak”
Manisa’da bıçak bilemeciler yoğun çalışma başlattı

Manisa’da Kurban Bayramına sayılı günler kala bıçak bilemecilerde yoğunluk arttı. Vatandaşlar bıçak, satırlarını bilemek için bilemecilerin yolunu tutuyor. Aynı zamanda kobran bıçak bileyenlerde ortaya çıkmaya başladı. bazı vatandaşlar kaldırım üzerinde merdiven altlarında kaçak bilemecilerin yanına gidiyor ama daha sonra büyük sorun yaşıyor. Manisa Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Halil Kırlı; 

Başkan Kırlı, her yıl olduğu gibi bu yılda da Kurban Bayramı kapsamında bıçak bileme konusunda vatandaşları uyardıklarını söyledi. Oda olarak bu işe çok önem verdiklerini kaydeden Kırlı, “Özellikle vatandaşlarımız bu kaldırımlardaki, merdiven altlardaki kaçak bıçak bilemecilerden uzak durmalıdır. Biz vatandaşlarımıza bunları tavsiye etmiyoruz. Bıçak bileme ustası olarak bizim odaya kayıtlı 15 civarında üyemiz var. Manisa’lı vatandaşlarımızdan bıçaklarını, satırlarını odaya kayıtlı olan, vergisini ödeyen esnaflarımızdan bilemelerini rica ediyorum” dedi. 

Manisa’nın en eski bıçakçılarından olan Özceylan Bıçakçılık sahibi İbrahim Özceylan, “Her meslekte olduğu gibi bu meslekte de özellikle el sanatı mesleği olduğu için el melekesinin güçlü olması lazım. Bayramda motorun, çarkın karşısında oturdum bıçak bileyeyim bu olmaz. El melekesi vardı ona saygı duyarız o ayrı. Ama el melekesi yoksa bu büyük sorunlara yol açabilir. Bugün el melekesi olmadığı zaman en basit bıçaklar 150-200 lira, 300 liradan başlıyor. Vatandaş 3-5 tane bıçak götürdüğünde baya bir külfet zarar ediyorsunuz. Zarar etmemek için bu işin ehli olan kişilere gidip bıçak bilemelerini tavsiye ederiz. Son iki haftadır etkin yoğunluk yaşadı. Son günlere girdikçe daha da yoğunluk artacak”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.