Çıraklıktan fabrikatörlüğe

YAŞAM 14.06.2024 - 10:33, Güncelleme: 14.06.2024 - 10:33 3494 kez okundu.
 

Çıraklıktan fabrikatörlüğe

Karşıyaka’nın 47 yıllık çanta-bavulcusu Ali Bulduk, çıraklıkla başladığı işin fabrikasını kurdu, şimdi de bavul atölyesini kuruyor.
Ali Bulduk çıraklıktan çanta işine girerek fabrika kurduğunu, Örnekköy’de kurduğu fabrikasında ürettiği çantaları yurt dışına ihraç ettiğini söyledi. 2 odalı evden fabrikatörlüğe giden yol 47 yıl önce Kemeraltı Çarşısı Kestelli Caddesi'nde küçük bir çanta atölyesinde çırak olarak mesleğe başladığını belirten Ali Bulduk şunları söyledi. “1989 yılında kendi markamızı yarattık. Türkiye'de okul çantası satışlarının yüzde 5'ini ve THY'nın hasarlı bavul raporlarının da yüzde 5'ini gerçekleştirdik. Taleplere yetişebilmek için Örnekköy'de fabrika kurduk. Babam, Konya Beyşehir'den İzmir'e gelerek fırınlarda çalışıp evin geçimini sağlarken Gültepe'de 2 odalı bir gecekonduda yaşıyorduk. İmkansızlıklar nedeniyle okuyamadım. Ben de aileme katkı sağlamak için ilkokul yıllarında tatillerde çanta atölyesinde çalıştım. Zor günler geçirdik. Daha sonra Karşıyaka'da kendi markamla çanta ve bavul tamir atölyesi kurup satış mağazamı açtım. Taleplere yetişebilmek için Örnekköy'de fabrika kurduk. Yakında büyük kapasiteli çanta bavul atölyesi de kuracağız” Gençlere tavsiyelerde bulundu Gençlere tavsiyelerde de bulunan Bulduk şunları söyledi. “Gençlere tavsiyem; mutlaka bir meslek öğrensinler. Asla yılmadan ve ümitsizliğe kapılmadan çalışmaya devam etsinler. Doğru ve dürüst bir şekilde çalıştıktan sonra mutlaka başarıyı yakalayacaklardır"
Karşıyaka’nın 47 yıllık çanta-bavulcusu Ali Bulduk, çıraklıkla başladığı işin fabrikasını kurdu, şimdi de bavul atölyesini kuruyor.

Ali Bulduk çıraklıktan çanta işine girerek fabrika kurduğunu, Örnekköy’de kurduğu fabrikasında ürettiği çantaları yurt dışına ihraç ettiğini söyledi.

2 odalı evden fabrikatörlüğe giden yol

47 yıl önce Kemeraltı Çarşısı Kestelli Caddesi'nde küçük bir çanta atölyesinde çırak olarak mesleğe başladığını belirten Ali Bulduk şunları söyledi. “1989 yılında kendi markamızı yarattık. Türkiye'de okul çantası satışlarının yüzde 5'ini ve THY'nın hasarlı bavul raporlarının da yüzde 5'ini gerçekleştirdik. Taleplere yetişebilmek için Örnekköy'de fabrika kurduk. Babam, Konya Beyşehir'den İzmir'e gelerek fırınlarda çalışıp evin geçimini sağlarken Gültepe'de 2 odalı bir gecekonduda yaşıyorduk. İmkansızlıklar nedeniyle okuyamadım. Ben de aileme katkı sağlamak için ilkokul yıllarında tatillerde çanta atölyesinde çalıştım. Zor günler geçirdik. Daha sonra Karşıyaka'da kendi markamla çanta ve bavul tamir atölyesi kurup satış mağazamı açtım. Taleplere yetişebilmek için Örnekköy'de fabrika kurduk. Yakında büyük kapasiteli çanta bavul atölyesi de kuracağız”

Gençlere tavsiyelerde bulundu

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Bulduk şunları söyledi. “Gençlere tavsiyem; mutlaka bir meslek öğrensinler. Asla yılmadan ve ümitsizliğe kapılmadan çalışmaya devam etsinler. Doğru ve dürüst bir şekilde çalıştıktan sonra mutlaka başarıyı yakalayacaklardır"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.