Yurt Dışına Çıkış Harcına Büyük Zam! Harç Bedeli 20 Kat Artacak!

EKONOMİ (YH) - Yıldız Haber | 20.06.2024 - 12:56, Güncelleme: 20.06.2024 - 12:56 4732 kez okundu.
 

Yurt Dışına Çıkış Harcına Büyük Zam! Harç Bedeli 20 Kat Artacak!

Kurban Bayramı’nın ardından Meclis'e sunulması beklenen yeni vergi paketi, yurt dışına çıkış yapacak vatandaşları yakından ilgilendiriyor.
Bu paketle birlikte yurt dışı çıkış harcı, mevcut 150 TL'den tam 1500 TL'ye çıkarılacak. Ancak vergi uzmanlarının iddialarına göre bu rakam 3000 TL'ye kadar çıkabilir. Vergi uzmanı Nedim Türkmen’in Gelir İdaresi Başkanlığı'na ait paylaştığı metinde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından yurt dışına çıkış başına alınacak harç tutarının 3000 TL olacağı belirtiliyor. Bu durumda, yapılan zam oranının yüzde 900 değil, yüzde 1900 olduğu ifade ediliyor. Yurt dışı çıkış harcının bu denli yüksek bir artış göstermesi, seyahat planları yapan vatandaşları ekonomik anlamda zorlayabilir. Bu durum, özellikle sık sık yurt dışına çıkanlar için ek bir maliyet oluşturacak.
Kurban Bayramı’nın ardından Meclis'e sunulması beklenen yeni vergi paketi, yurt dışına çıkış yapacak vatandaşları yakından ilgilendiriyor.

Bu paketle birlikte yurt dışı çıkış harcı, mevcut 150 TL'den tam 1500 TL'ye çıkarılacak. Ancak vergi uzmanlarının iddialarına göre bu rakam 3000 TL'ye kadar çıkabilir.

Vergi uzmanı Nedim Türkmen’in Gelir İdaresi Başkanlığı'na ait paylaştığı metinde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından yurt dışına çıkış başına alınacak harç tutarının 3000 TL olacağı belirtiliyor. Bu durumda, yapılan zam oranının yüzde 900 değil, yüzde 1900 olduğu ifade ediliyor.

Yurt dışı çıkış harcının bu denli yüksek bir artış göstermesi, seyahat planları yapan vatandaşları ekonomik anlamda zorlayabilir. Bu durum, özellikle sık sık yurt dışına çıkanlar için ek bir maliyet oluşturacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.