Piraziz’de Kültür Varlıkları Heyet Tarafından İncelendi

KÜLTÜR (YH) - Yıldız Haber | 26.06.2024 - 16:33, Güncelleme: 26.06.2024 - 16:33 2367 kez okundu.
 

Piraziz’de Kültür Varlıkları Heyet Tarafından İncelendi

Giresun’un Piraziz ilçesinde, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan oluşan bir heyet, ilçedeki kültür varlıklarını yerinde inceledi.
Piraziz Kaymakamı Burak Öz ve Piraziz Belediye Başkanı Mahmut Esat Ayyıldız, heyete ilçeyi tanıttı ve incelemeler sırasında eşlik etti. Heyet, Piraziz’in tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görmek ve korunma durumlarını değerlendirmek amacıyla çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlçenin kültürel mirasının korunması ve geleceğe aktarılması için yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Kaymakam Burak Öz, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Piraziz’in zengin kültürel mirasını koruma altına almak ve gelecek nesillere aktarmak bizim öncelikli görevlerimiz arasında yer alıyor. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun desteğiyle bu hedefimize ulaşmak için çalışacağız” dedi. Belediye Başkanı Mahmut Esat Ayyıldız ise, “İlçemizdeki kültürel varlıkların korunması ve tanıtılması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu ziyaret, çalışmalarımıza hız kazandıracak” şeklinde konuştu.
Giresun’un Piraziz ilçesinde, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan oluşan bir heyet, ilçedeki kültür varlıklarını yerinde inceledi.

Piraziz Kaymakamı Burak Öz ve Piraziz Belediye Başkanı Mahmut Esat Ayyıldız, heyete ilçeyi tanıttı ve incelemeler sırasında eşlik etti.

Heyet, Piraziz’in tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görmek ve korunma durumlarını değerlendirmek amacıyla çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlçenin kültürel mirasının korunması ve geleceğe aktarılması için yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Kaymakam Burak Öz, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Piraziz’in zengin kültürel mirasını koruma altına almak ve gelecek nesillere aktarmak bizim öncelikli görevlerimiz arasında yer alıyor. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun desteğiyle bu hedefimize ulaşmak için çalışacağız” dedi.

Belediye Başkanı Mahmut Esat Ayyıldız ise, “İlçemizdeki kültürel varlıkların korunması ve tanıtılması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu ziyaret, çalışmalarımıza hız kazandıracak” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.