Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri şenliğe dönüştü

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.05.2011 - 22:30, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3790+ kez okundu.
 

Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri şenliğe dönüştü

8 Mayıs'ta başlayan festivale Bulancak'ta Salı günü yapılan yürüyüş damgasını vurdu.
Cezaevi mevkiinde başlayan yürüyüşe festival kapsamında ilçemize gelen Ankara Devlet Tiyatrosu, İstanbul Büyükşehir Belediye Tiyatroları, Azerbaycan Urumiye Türk Sanat Grubu, Ankara Giresunlular Platformu'nun yanı sıra Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Karaibrahim, CHP Bulancak İlçe Başkanı Fatma Karaibrahim Canik, İl Genel Meclis üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, BST Genel Sanat Yönetmeni Şahin Ergüney, Kuzey Selanik Ulusal Tiyatrosu Rejisörü George Kiourtsidis, ADD Bulancak Şube Başkanı Basri Gürsoy, BST oyuncuları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 'Yaşasın Tiyatro, Yaşasın BST', 'HES'lere Hayır, Nükleere Hayır', 'Tiyatro Sokakta' sloganları ile yürüyen kortejde ayrıca 'Mürsel Gülmez Aramızda', 'Dereler Özgür Akacak', 'Sanat Sokakta Yükselir', 'Heykeller Yıkılmasın, Kitaplar Toplatılamasın, Tiyatrolar Kapatılmasın' dövizleri de dikkat çekti. Yürüyüş korteji Cumhuriyet Meydanı'na geldiğinde ise bir konuşma yapan BST Genel Sanat Yönetmeni Şahin Ergüney, “Mürsel Gülmez'in anısına düzenlediğimiz bu festivale ilgi gösteren tüm sanatseverlere çok teşekkür ediyorum. Sanatın insan yaşamı için ne kadar büyük bir önem taşıdığını en iyi şekilde gözlemlediğimiz bu organizasyonlarla ülkemiz daha da iyi yerlere gelecektir” dedi. Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın ise, “Sadece yaşarken değil, öldüklerinde de büyük işler yapan insanlara en güzel örneklerden biri de Mürsel Gülmez'dir. Anısına düzenlenen bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Festival yürüyüşü Ankara Özgür Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Özgür Başkaya tarafından hazırlanan ve BST oyuncuları tarafından gösterilen fındık üreticisinin sıkıntılarını anlatan 'Sokak Tiyatrosu' ile sona erdi.
8 Mayıs'ta başlayan festivale Bulancak'ta Salı günü yapılan yürüyüş damgasını vurdu.

Cezaevi mevkiinde başlayan yürüyüşe festival kapsamında ilçemize gelen Ankara Devlet Tiyatrosu, İstanbul Büyükşehir Belediye Tiyatroları, Azerbaycan Urumiye Türk Sanat Grubu, Ankara Giresunlular Platformu'nun yanı sıra Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Karaibrahim, CHP Bulancak İlçe Başkanı Fatma Karaibrahim Canik, İl Genel Meclis üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, BST Genel Sanat Yönetmeni Şahin Ergüney, Kuzey Selanik Ulusal Tiyatrosu Rejisörü George Kiourtsidis, ADD Bulancak Şube Başkanı Basri Gürsoy, BST oyuncuları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'Yaşasın Tiyatro, Yaşasın BST', 'HES'lere Hayır, Nükleere Hayır', 'Tiyatro Sokakta' sloganları ile yürüyen kortejde ayrıca 'Mürsel Gülmez Aramızda', 'Dereler Özgür Akacak', 'Sanat Sokakta Yükselir', 'Heykeller Yıkılmasın, Kitaplar Toplatılamasın, Tiyatrolar Kapatılmasın' dövizleri de dikkat çekti.

Yürüyüş korteji Cumhuriyet Meydanı'na geldiğinde ise bir konuşma yapan BST Genel Sanat Yönetmeni Şahin Ergüney, “Mürsel Gülmez'in anısına düzenlediğimiz bu festivale ilgi gösteren tüm sanatseverlere çok teşekkür ediyorum. Sanatın insan yaşamı için ne kadar büyük bir önem taşıdığını en iyi şekilde gözlemlediğimiz bu organizasyonlarla ülkemiz daha da iyi yerlere gelecektir” dedi.

Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın ise, “Sadece yaşarken değil, öldüklerinde de büyük işler yapan insanlara en güzel örneklerden biri de Mürsel Gülmez'dir. Anısına düzenlenen bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Festival yürüyüşü Ankara Özgür Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Özgür Başkaya tarafından hazırlanan ve BST oyuncuları tarafından gösterilen fındık üreticisinin sıkıntılarını anlatan 'Sokak Tiyatrosu' ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.