Karadeniz'in Çanakkale'si Harşit!

EKONOMİ 27.10.2016 - 17:48, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3136+ kez okundu.
 

Karadeniz'in Çanakkale'si Harşit!

I.Dünya Savaşı sırasında yaşanan Harşit Savunmasının 100. Yılı münasebetiyle, 26-28 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen 'Harşit Vadisi Sempozyumu' Doğankent ilçesinde start aldı.
Vali Hasan Karahan’ın 'Karadeniz’in Çanakkale’si' diyerek özel önem verdiği 'Harşit Vadisi Sempozyumu' Çarşamba günü saat 09:00’da Doğankent Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda yapılan protokol konuşmaları ve Prof.Dr.Ali Çelik ve Prof.Dr. Ünsal Bekdemir’in açılış tebliğleri ile başladı.Giresun Valiliği İl Özel İdaresi, Giresun Üniversitesi, DOKAP Bölge İdaresi ve Doğankent Belediyesi’nin paydaşlığında düzenlenen sempozyumda; Karadeniz Bölgesi’nin tarihinde önemli bir yere sahip olan Harşit Vadisi tarih, kültür ve coğrafya bakımından incelenecek.Rus işgalinden etkilenen yöre halkının yaşadıkları ve işgale karşı gerçekleştirilen mücadelelerin öncelikli olarak ele alınacağı etkinlikte, katılımcıların sunacağı bildiriler daha sonra kitap haline getirilerek kamuoyuna sunulacak.Konuyla ilgili çalışmaları bulunan akademisyenleri, araştırmacıları ve yöre halkını, anlamlı bir etkinlik vesilesiyle buluşturacak olan sempozyumun, Harşit Vadisi ile ilgili bilimsel bilgilerin ve düşüncelerin üretimine katkı yapması bekleniyor. 
I.Dünya Savaşı sırasında yaşanan Harşit Savunmasının 100. Yılı münasebetiyle, 26-28 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen 'Harşit Vadisi Sempozyumu' Doğankent ilçesinde start aldı.
Vali Hasan Karahan’ın 'Karadeniz’in Çanakkale’si' diyerek özel önem verdiği 'Harşit Vadisi Sempozyumu' Çarşamba günü saat 09:00’da Doğankent Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda yapılan protokol konuşmaları ve Prof.Dr.Ali Çelik ve Prof.Dr. Ünsal Bekdemir’in açılış tebliğleri ile başladı.
Giresun Valiliği İl Özel İdaresi, Giresun Üniversitesi, DOKAP Bölge İdaresi ve Doğankent Belediyesi’nin paydaşlığında düzenlenen sempozyumda; Karadeniz Bölgesi’nin tarihinde önemli bir yere sahip olan Harşit Vadisi tarih, kültür ve coğrafya bakımından incelenecek.
Rus işgalinden etkilenen yöre halkının yaşadıkları ve işgale karşı gerçekleştirilen mücadelelerin öncelikli olarak ele alınacağı etkinlikte, katılımcıların sunacağı bildiriler daha sonra kitap haline getirilerek kamuoyuna sunulacak.
Konuyla ilgili çalışmaları bulunan akademisyenleri, araştırmacıları ve yöre halkını, anlamlı bir etkinlik vesilesiyle buluşturacak olan sempozyumun, Harşit Vadisi ile ilgili bilimsel bilgilerin ve düşüncelerin üretimine katkı yapması bekleniyor. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.