EÜ’de 119 çiçeği burnunda eczacı sektöre uğurlandı

EĞİTİM (YH) - Yıldız Haber | 01.07.2024 - 09:32, Güncelleme: 01.07.2024 - 09:32 6582+ kez okundu.
 

EÜ’de 119 çiçeği burnunda eczacı sektöre uğurlandı

Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesinde 2023-2024 Eğitim –Öğretim döneminde öğrenimlerini tamamlayan 119 eczacı, Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde yapılan törenle sektöre uğurlandı.
Mezuniyet törenine; EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Eczacılık Fakültesi Dekan Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Şenyiğit, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Emre Eczacıbaşı, İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, Aydın Eczacı Odası Başkanı Ecz. Sefa Karaarslan, Manisa Eczacı Odası Başkanı Ecz. Devrim Bali ve Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Utku Özdemir, akademisyenler, eczacılar, öğrenciler ve aileleri katıldı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın selamını katılımcılara ileten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Ege Üniversitesi araştırma, eğitim ve topluma hizmet uygulamalarıyla bölgesel, ulusal ve evrensel gereksinimleri karşılayan, Ar-Ge birikimini toplumun yararına sunan, öğrenciyi merkeze alarak temel değerlerine bağlı, mesleki ve kültürel olarak donanımlı, değişime açık, bilimsel düşünceyi yaşam biçimi olarak benimsemiş bireyler yetiştiren, öncü ve atılımcı misyonuyla 1955 yılından bu yana faaliyette bulunan Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biridir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ sözleriyle ifade ettiği anlayışın takipçisiyiz. Amacımız, ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji dünyası ile örgütsel bağları gelişmiş, kurumsal kültürü ve kimliği güçlü, örgütsel bağlılık ve aidiyetin yüksek olduğu, dünyadaki nitelikli üniversiteler ile eşdeğer bir eğitim ve araştırma kurumu olmayı sürdürmek ve ‘Geleceği Üreten Türkiye’ hedefine daha fazla katkı sunmaktır” dedi. Üniversitemiz ve Fakültemiz,  başarılarınızla daha da güçlenecek” EÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, “Eczacılık Fakültemiz de ikinci kez tam akreditasyon almış kaliteli eğitimi ve başarılı akademik kadrosu ile ülkemizin gurur duyulan, örnek alınan bir kurumudur. Sizler, sadece akademik başarılarınızla değil, aynı zamanda gösterdiğiniz kararlılık ve özveri ile de bugün burada olmaya hak kazandınız” diye konuştu. Fakülteyi dereceyle bitiren öğrenciler bilim meşalesini bir sonraki dönem mezun olacak öğrencilere aktardılar.  Ayrıca törende eczacılar odalarının temsilcileri tarafından dereceyle mezun olan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Tören sonunda genç eczacılar kep atarak, mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadılar.
Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesinde 2023-2024 Eğitim –Öğretim döneminde öğrenimlerini tamamlayan 119 eczacı, Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde yapılan törenle sektöre uğurlandı.

Mezuniyet törenine; EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Eczacılık Fakültesi Dekan Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Şenyiğit, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Emre Eczacıbaşı, İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, Aydın Eczacı Odası Başkanı Ecz. Sefa Karaarslan, Manisa Eczacı Odası Başkanı Ecz. Devrim Bali ve Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Utku Özdemir, akademisyenler, eczacılar, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın selamını katılımcılara ileten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “ Ege Üniversitesi araştırma, eğitim ve topluma hizmet uygulamalarıyla bölgesel, ulusal ve evrensel gereksinimleri karşılayan, Ar-Ge birikimini toplumun yararına sunan, öğrenciyi merkeze alarak temel değerlerine bağlı, mesleki ve kültürel olarak donanımlı, değişime açık, bilimsel düşünceyi yaşam biçimi olarak benimsemiş bireyler yetiştiren, öncü ve atılımcı misyonuyla 1955 yılından bu yana faaliyette bulunan Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biridir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ sözleriyle ifade ettiği anlayışın takipçisiyiz. Amacımız, ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji dünyası ile örgütsel bağları gelişmiş, kurumsal kültürü ve kimliği güçlü, örgütsel bağlılık ve aidiyetin yüksek olduğu, dünyadaki nitelikli üniversiteler ile eşdeğer bir eğitim ve araştırma kurumu olmayı sürdürmek ve ‘Geleceği Üreten Türkiye’ hedefine daha fazla katkı sunmaktır” dedi.

Üniversitemiz ve Fakültemiz,  başarılarınızla daha da güçlenecek”

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, “Eczacılık Fakültemiz de ikinci kez tam akreditasyon almış kaliteli eğitimi ve başarılı akademik kadrosu ile ülkemizin gurur duyulan, örnek alınan bir kurumudur. Sizler, sadece akademik başarılarınızla değil, aynı zamanda gösterdiğiniz kararlılık ve özveri ile de bugün burada olmaya hak kazandınız” diye konuştu.

Fakülteyi dereceyle bitiren öğrenciler bilim meşalesini bir sonraki dönem mezun olacak öğrencilere aktardılar.  Ayrıca törende eczacılar odalarının temsilcileri tarafından dereceyle mezun olan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Tören sonunda genç eczacılar kep atarak, mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.