Ev Sahipleri İçin Zor Günler! Boş Evlere de Vergi Geliyor

EKONOMİ (YH) - Yıldız Haber | 19.07.2024 - 12:44, Güncelleme: 19.07.2024 - 12:44 7331+ kez okundu.
 

Ev Sahipleri İçin Zor Günler! Boş Evlere de Vergi Geliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ilk vergi paketi Meclis gündemine geldi ve birçok ürüne zam getirildi. Şimdi ise ikinci vergi paketi yolda.
Şimdi ise Bakanlık, ikinci vergi paketi için çalışmalara başladı ve detayları ortaya çıktı. Bu yeni düzenlemeler özellikle ev sahiplerini etkileyecek. İkinci Eve Sahip Olanlar ve Boş Evler İçin Ekstra Vergi İkinci eve sahip olan ev sahiplerine uygulanacak vergi oranları yükseltilecek. Ayrıca, kiraya verilmeyen evlerden de ekstra vergi alınacak. Henüz birinci vergi paketinin etkileri atlatılamamışken, ikinci vergi paketi için de çalışmalar hızla devam ediyor. Gayrimenkul Vergilendirmesi Ön Planda Dünya Gazetesi’nden Ferit Parlak’ın haberine göre, ikinci vergi paketinde öncelik gayrimenkul vergilendirmesine verilecek. Konut ve ofis alım satımında ve kiralamasında piyasa değeri üzerinden vergi alınması planlanıyor. Ayrıca, satın alınan konutun 3 yıl içinde satılması durumunda 2 kat, 5 yıl içinde satılması durumunda ise 1 kat daha fazla vergi alınması kesinleşti. Ek Emlak Vergisi ve Yeni Kira Düzenlemesi İkinci ve daha fazla evi olanlardan kademeli olarak artan ilave emlak vergisi talep edilecek. Hayalet ev olarak adlandırılan ve 600 bin boş konuttan ek emlak vergisi alınacak. Ayrıca, devlete ait 230 bin lojmanda yeni kira düzenlemesi yapılacak.
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ilk vergi paketi Meclis gündemine geldi ve birçok ürüne zam getirildi. Şimdi ise ikinci vergi paketi yolda.

Şimdi ise Bakanlık, ikinci vergi paketi için çalışmalara başladı ve detayları ortaya çıktı. Bu yeni düzenlemeler özellikle ev sahiplerini etkileyecek.

İkinci Eve Sahip Olanlar ve Boş Evler İçin Ekstra Vergi

İkinci eve sahip olan ev sahiplerine uygulanacak vergi oranları yükseltilecek. Ayrıca, kiraya verilmeyen evlerden de ekstra vergi alınacak. Henüz birinci vergi paketinin etkileri atlatılamamışken, ikinci vergi paketi için de çalışmalar hızla devam ediyor.

Gayrimenkul Vergilendirmesi Ön Planda

Dünya Gazetesi’nden Ferit Parlak’ın haberine göre, ikinci vergi paketinde öncelik gayrimenkul vergilendirmesine verilecek. Konut ve ofis alım satımında ve kiralamasında piyasa değeri üzerinden vergi alınması planlanıyor. Ayrıca, satın alınan konutun 3 yıl içinde satılması durumunda 2 kat, 5 yıl içinde satılması durumunda ise 1 kat daha fazla vergi alınması kesinleşti.

Ek Emlak Vergisi ve Yeni Kira Düzenlemesi

İkinci ve daha fazla evi olanlardan kademeli olarak artan ilave emlak vergisi talep edilecek. Hayalet ev olarak adlandırılan ve 600 bin boş konuttan ek emlak vergisi alınacak. Ayrıca, devlete ait 230 bin lojmanda yeni kira düzenlemesi yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.