Madenciler Bakanlık istiyor!

SİYASET 10.11.2023 - 14:24, Güncelleme: 10.11.2023 - 14:24 5810+ kez okundu.
 

Madenciler Bakanlık istiyor!

Ege Maden İhracatçıları Birliğimiz ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nce dönüşümlü olarak düzenlen, sektörün sorunlarının ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı “Hayatımız Maden Çalıştayı” Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında mermerin başkenti Afyonkarahisar’da Ege Maden İhracatçıları Birliğimizin ev sahipliğinde düzenlendi.
Sektör, “5. Hayatımızın Maden Çalıştayı”nda sorunlarının çözümünde tek muhatap olacak “Madencilik Bakanlığı” kurulmasını talep etti. 5. Hayatımız Maden Çalıştay’ında; “Türkiye’de Madencilik Algısı ve Gerçekler”, “Sektör Liderliği ve Sürdürülebilir Madencilik İçin Maden Mevzuatı Nasıl Olmalı?”, “Kamu Perspektifinden Maden Sektörünün Geleceği”, “Kritik Hammaddelerin Ülkemiz Ekonomisindeki Önemi” ve “Madencilik Sektöründe Kadınlar” başlıklarında sektörün gündemindeki başlıklar tartışıldı. Çalıştay’da, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven, Av. Ali Özkaya ve Mehmet Taytak, İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı MAPEG Genel Müdürü Arslan Narin, TİM Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Rüstem Çetinkaya, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu konuşmalarını gerçekleştirirken, akademisyenler, firma temsilcileri, sektör uzmanları ve basın temsilcileri çalıştay’a katılım sağladı.
Ege Maden İhracatçıları Birliğimiz ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nce dönüşümlü olarak düzenlen, sektörün sorunlarının ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı “Hayatımız Maden Çalıştayı” Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında mermerin başkenti Afyonkarahisar’da Ege Maden İhracatçıları Birliğimizin ev sahipliğinde düzenlendi.

Sektör, “5. Hayatımızın Maden Çalıştayı”nda sorunlarının çözümünde tek muhatap olacak “Madencilik Bakanlığı” kurulmasını talep etti. 5. Hayatımız Maden Çalıştay’ında; “Türkiye’de Madencilik Algısı ve Gerçekler”, “Sektör Liderliği ve Sürdürülebilir Madencilik İçin Maden Mevzuatı Nasıl Olmalı?”, “Kamu Perspektifinden Maden Sektörünün Geleceği”, “Kritik Hammaddelerin Ülkemiz Ekonomisindeki Önemi” ve “Madencilik Sektöründe Kadınlar” başlıklarında sektörün gündemindeki başlıklar tartışıldı.

Çalıştay’da, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven, Av. Ali Özkaya ve Mehmet Taytak, İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı MAPEG Genel Müdürü Arslan Narin, TİM Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Rüstem Çetinkaya, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu konuşmalarını gerçekleştirirken, akademisyenler, firma temsilcileri, sektör uzmanları ve basın temsilcileri çalıştay’a katılım sağladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.