Manisa’da Bitlisliler Kurban Bayramı’nda Buluştular

DÜNYA (YH) - Yıldız Haber | 21.06.2024 - 10:27, Güncelleme: 21.06.2024 - 10:27 8343+ kez okundu.
 

Manisa’da Bitlisliler Kurban Bayramı’nda Buluştular

Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği geleneksel bayramlaşma programını bu yılda aksatmadı.
Manisa’da yaklaşık 70 yıldır yaşayan Bitlisliler dini bayramlar olan Ramazan ve Kurban Bayramlarında bayramlaşmayı sürdürüyor.  Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramında geleneksel buluşmalarını tekrarlardılar. Dernek binasında gerçekleşen programda konuşan Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Çiçek, “Bayramlar bir araya gelmemiz açısından, birlik ve beraberliğimiz açısından çok önemli. Bu bayramlarda hep beraber oluyoruz. Ramazan Bayramı’nda oruçlarımızı tuttuk, ibadetlerimizi yaptık, onu geçirdik. Şimdi de Kurban Bayramı’nı idrak ediyoruz. Kurbanlıklar kesildi, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Büyüklerimizi, hastalarımızı ziyaret ediyoruz. Rabbim 2025 yılındaki hem Ramazan Bayramına hem de Kurban Bayramına kavuşturmayı nasip eylesin. Bizler Bitlisliler olarak 70 yıldır Manisa’da yaşıyoruz. Burası doğduğumuz yer değil doyduğumuz yer oldu. Dernek olarak sevinçlerimizi, acılarımızı paylaşıyoruz. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi kıyamete kadar devam ettirsin” diye konuştu.
Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği geleneksel bayramlaşma programını bu yılda aksatmadı.

Manisa’da yaklaşık 70 yıldır yaşayan Bitlisliler dini bayramlar olan Ramazan ve Kurban Bayramlarında bayramlaşmayı sürdürüyor. 

Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramında geleneksel buluşmalarını tekrarlardılar. Dernek binasında gerçekleşen programda konuşan Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Çiçek, “Bayramlar bir araya gelmemiz açısından, birlik ve beraberliğimiz açısından çok önemli. Bu bayramlarda hep beraber oluyoruz. Ramazan Bayramı’nda oruçlarımızı tuttuk, ibadetlerimizi yaptık, onu geçirdik. Şimdi de Kurban Bayramı’nı idrak ediyoruz. Kurbanlıklar kesildi, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Büyüklerimizi, hastalarımızı ziyaret ediyoruz. Rabbim 2025 yılındaki hem Ramazan Bayramına hem de Kurban Bayramına kavuşturmayı nasip eylesin. Bizler Bitlisliler olarak 70 yıldır Manisa’da yaşıyoruz. Burası doğduğumuz yer değil doyduğumuz yer oldu. Dernek olarak sevinçlerimizi, acılarımızı paylaşıyoruz. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi kıyamete kadar devam ettirsin” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.