Manisa’da Mesleki Ve Teknik Eğitimde Özel Sektör İş Birliği Güçlendiriliyor

EĞİTİM (YH) - Yıldız Haber | 20.06.2024 - 11:36, Güncelleme: 20.06.2024 - 11:36 6500+ kez okundu.
 

Manisa’da Mesleki Ve Teknik Eğitimde Özel Sektör İş Birliği Güçlendiriliyor

Manisa’da sektörel mükemmeliyet merkezlerinin kurulması yoluyla mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin arttırılması operasyonu teknik destek projesi il istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Mesleki ve teknik eğitimde özel sektör iş birliğinin güçlendirilmesi, eğitim ve istihdam süreçlerinin geliştirilmesine yönelik bilgi paylaşımının sağlanması amacıyla iş dünyası ve mesleki eğitim temsilcileri bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kılıç Manisa'da sektör iş birliği ile gerçekleştirilen projeler hakkında bir sunum yaptı. Manisa'nın mesleki eğitim başarı oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olmasına değinerek "Mesleki eğitimi daima yukarılara taşımak öncelikli hedefimizdir" dedi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kılıç, MESİP projesinin başarısından bahsederek 8. Sınıftan 9. Sınıfa geçen öğrencilerde mesleki eğitimi tercih edenlerde artış olduğunu vurguladı. Manisa OSB başta olmak üzere, diğer OSB’ler, Ticaret ve Sanayi odası ve diğer paydaşlarla iş birliği içerisinde çalışmanın bu başarıya katkı sağladığını belirtti. METEK projesini uygulayan önemli illerden biri olan Manisa' da Makine ve Elektrik alanında Türkiye'nin farklı illerinden gelen 40 öğretmenimize eğitimler verilerek Manisa OSB ve Muradiye OSB' de yer alan firmalarda iş başı eğitimler düzenlendi. Mustafa Kılıç mesleki eğitimde sektör ve mesleki eğitim iş birliğinin önemini dile getirerek proje toplantısına katılan davetlilere teşekkür etti.  
Manisa’da sektörel mükemmeliyet merkezlerinin kurulması yoluyla mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin arttırılması operasyonu teknik destek projesi il istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Mesleki ve teknik eğitimde özel sektör iş birliğinin güçlendirilmesi, eğitim ve istihdam süreçlerinin geliştirilmesine yönelik bilgi paylaşımının sağlanması amacıyla iş dünyası ve mesleki eğitim temsilcileri bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kılıç Manisa'da sektör iş birliği ile gerçekleştirilen projeler hakkında bir sunum yaptı. Manisa'nın mesleki eğitim başarı oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olmasına değinerek "Mesleki eğitimi daima yukarılara taşımak öncelikli hedefimizdir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kılıç, MESİP projesinin başarısından bahsederek 8. Sınıftan 9. Sınıfa geçen öğrencilerde mesleki eğitimi tercih edenlerde artış olduğunu vurguladı. Manisa OSB başta olmak üzere, diğer OSB’ler, Ticaret ve Sanayi odası ve diğer paydaşlarla iş birliği içerisinde çalışmanın bu başarıya katkı sağladığını belirtti.

METEK projesini uygulayan önemli illerden biri olan Manisa' da Makine ve Elektrik alanında Türkiye'nin farklı illerinden gelen 40 öğretmenimize eğitimler verilerek Manisa OSB ve Muradiye OSB' de yer alan firmalarda iş başı eğitimler düzenlendi. Mustafa Kılıç mesleki eğitimde sektör ve mesleki eğitim iş birliğinin önemini dile getirerek proje toplantısına katılan davetlilere teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.