Sürgün işçiler için müfettiş istendi

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 26.07.2024 - 09:55, Güncelleme: 26.07.2024 - 09:55 2055+ kez okundu.
 

Sürgün işçiler için müfettiş istendi

Hizmet İş Sendikası, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ndeki işçi sürgünlerinin denetlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na müfettiş talebinde bulundu. Bakanlık müfettişi Manisa’ya geldi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Şirketi BESOT yetkileri sürgüne gönderilen işçileri arayarak bakanlık müfettişleri tarafından dinlenmeleri için şirket binasına çağırılmaları büyük sevinçle karşılandı.  31 Mart yerel seçimlerinden sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi el değiştirirken, yeni yönetim iş başına gelmişti. Daha sonrasında 800 işçi siyasi tercihlerinden dolayı sürgün edildiği iddia edilmişti. Hizmet iş sendikası yapılan sürgünler için çalışma bakanlığına müracaat ederek müfettiş talebinde bulunmuştu.  Sürgündeki bazı işçiler Büyükşehir Belediyesi Şirketi BESOT yetkileri tarafından aranarak çalışma bakanlığından gelen müfettiş tarafından dinlenmeleri için şirket binasına çağrılmıştı.    Bu olay sürgündeki işçiler tarafından sevinçle karşılanmış, çok mağdur olduklarını belirten işçiler 5 saatlerini işyerlerinden eve gidip gelmek için geçirdiklerini, mağduriyet yaşadıklarını hastalarını, çocuklarını göremediklerini ifade etmişlerdi.  
Hizmet İş Sendikası, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ndeki işçi sürgünlerinin denetlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na müfettiş talebinde bulundu. Bakanlık müfettişi Manisa’ya geldi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şirketi BESOT yetkileri sürgüne gönderilen işçileri arayarak bakanlık müfettişleri tarafından dinlenmeleri için şirket binasına çağırılmaları büyük sevinçle karşılandı. 

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi el değiştirirken, yeni yönetim iş başına gelmişti. Daha sonrasında 800 işçi siyasi tercihlerinden dolayı sürgün edildiği iddia edilmişti. Hizmet iş sendikası yapılan sürgünler için çalışma bakanlığına müracaat ederek müfettiş talebinde bulunmuştu. 

Sürgündeki bazı işçiler Büyükşehir Belediyesi Şirketi BESOT yetkileri tarafından aranarak çalışma bakanlığından gelen müfettiş tarafından dinlenmeleri için şirket binasına çağrılmıştı.   

Bu olay sürgündeki işçiler tarafından sevinçle karşılanmış, çok mağdur olduklarını belirten işçiler 5 saatlerini işyerlerinden eve gidip gelmek için geçirdiklerini, mağduriyet yaşadıklarını hastalarını, çocuklarını göremediklerini ifade etmişlerdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.